26 Февруари, 2020 15:47 3 185 12

Жената, убила любовника си: Залитна и се дупна в ножа, защитавах се

  • марияна пейкова-
  • убийство-
  • пловдив

Изпихме 2 литра спирт с вода и 4 литра бира, каза Марияна

Жената, убила любовника си: Залитна и се дупна в ножа, защитавах се - 1
Снимка: trafficnews.bg

Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан Иванов в район „Западен” в Пловдив, даде обяснения за връзката си с жертвата и фаталния 24 юни. По думите ѝ, Йордан години наред я е биел, псувал и гонел. Те имали връзка от 2004 година, съобщи trafficnews.bg.

"Покрай него се пропих. Той правеше всяка вечер скандали, дори ми е посягал. Събирахме се и се разделяхме. Аз се преместих при него през 2016 година след като продадох апартамента си в „Изгрев“. Скандалите бяха по цяла нощ, ударите бяха само в главата. Заради побоя съм почти сляпа с едното око. 4-5 дни преди убийството аз отидох при монахините. На 24 ти ми се обади да се съберем, като обеща да не ме удря. Прибрах се и седнахме да пием. Изпихме 2 литра спирт с вода и 4 литра бира. Вече пияни се скарахме. Той ме ревнуваше от негов приятел по чашка - Панко. Почна да ме псува и обижда. Посегна ми, удари ме няколко пъти в главата. После ме рита. Блъсна ме на земята и се ударих. Бях в несвяст за кратко. После станах, а Йордан продължаваше да пие на масата. Той пак почна с тупаниците. Аз взех ножа, за да го изплаша. Той стана, ядоса се и ме разтърси за раменете. Залитна и тогава се е дупнал. Не знаех, че е наръган. После се кротна. Каза, че го боли корем и си легнахме. Аз също заспах", заяви Мариана в съдебната зала.

На следващата сутрин тя излязла, но не знаела че Йордан е мъртъв. Отишла у кръщелницата ѝ, защото щели да ходят на църква, но седнали да пият бира. След това отишла у приятел - Любо.

"Там беше куфарът ми с дрехи, които оставих 4-5 дни. Не помня колко време бях там. Дойде полиция. Уплаших се и се скрих в гардероба. По дрехите ми имах кръв, но мислих, че е от носа ми", каза още Марияна.

Съдебните медици в залата, поискаха от жената да покаже как е държала ножа. Съдът след показанията на жената, констатира противоречия с думите ѝ дадени в досъдебното производство. От прочетеното става ясно, че Марияна е излъгала полицията, че е в село Калояново.

"Обади ми се съседка. Каза, че Панко е бил у Йордан и го е намерил умрял. Реших, че е от ножа, с който го дупнах. Уплаших се и казах, че съм в Калояново", казала тогава Пейкова. В залата бе прочетен още един разпит на Марияна. Тогава тя е заявила, че нищо не помни.

"Признавам за убийството. Не помня как съм го наръгала. Бях много пияна. Не съм искала, много го обичам", казала в досъдебното производство жената. Марияна заяви в залата, че това са показания, дадени под натиск и заплахи. Тя се отказа от тези ѝ думи, заявявайки че днешните показания са верните.

В съдебна зала бе разпитан и братът на убития Йордан Иванов - Иван Иванов. Той разказа, че Марияна е предизвиквала всекидневните скандали.

"По цяла нощ викаше, трошеше и псуваше. Мен също ме е нападала вербално. Чувал съм как тя се заканва на брат ми и то неведнъж. Съседи също са ги чували. Ден след убийството, комшия ми каза: „Заканваше се, заканваше се и най-накрая го направи". Брат ми я обожаваше. Търпеше я, въпреки скандалите. Аз не вярвам той да ѝ е посягал. Те имат дете, дадено за осиновяване. Йордан има син и две дъщери, а тя е имала син, който се е удавил в Марица преди много години. И двамата пиеха много, системно бяха пияни", заяви Иванов. В залата бе представена съдебномедицинската експертиза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 0 Отговор
    Дупнал са 🙄🙄, е как пък не го бучнала отзад
  • 2 Пиянството на един народ...

    13 0 Отговор
    А едно време какви алкохолици имашеее....и да полафиш и да поспориш с кеф...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния софиянец

    13 1 Отговор
    Паднал върху ножа. И така три пъти. ХА ХА ХА!
  • 5 ТЪпет

    9 0 Отговор
    Повервах и веднага и се просълэих.
  • 6 Авторът криминалист

    8 0 Отговор
    Чудесна история, добре че го е убила , сега ще си намери някой младеш...!
  • 7 Диамантената ръка

    9 0 Отговор
    Такива като тез двамата само дишат въздуха, излишна работа...
  • 8 Митко

    10 1 Отговор
    Ние не ги забелязваме на навън, ама тези хора с тези пороци са опасни и за нас "нормалните" хора? Те стават и лягат със спирт?

    Коментиран от #10

  • 9 Рижият от село

    5 0 Отговор
    Аз научих малката,, ромка,, да пиянства, добре че се отървах от нея...!
  • 10 Жълта хлебарке

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Митко":

    С тези вади от мазнини, не цокаш ли алкохол., да спреш малко мазнината..! (педофил има ли нормален...?!)

    Коментиран от #11

  • 11 Доколкото знам сина ти не е митку

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Жълта хлебарке":

    А християнчу...!
  • 12 2та литра

    5 0 Отговор
    Айди дайте и да изпие още 2 литра и пращатйте да пие вода в Дунава. Останалото божа работа.