Last news in Fakti

3 Март, 2020 08:45 4 709 15

Пловдивчанка с жестока глоба за дрифт

  • глоба-
  • дрифт-
  • пловдивчанка

Жената посочила, че причината за маневрите била, че антиблокиращата система на колата не била изправна

Пловдивчанка с жестока глоба за дрифт - 1

Пловдивчанка отнесе умопомрачителна глоба за дрифт в ж.к. “Тракия". Според решението на районния съд, тя ще трябва да заплати 3000 лева и да се раздели с книжката си за 12 месеца, съобщи Plovdiv24.bg.

Дамата била спипана малко преди полунощ на 17 август м.г. Тя била седнала зад волана на BMW 118D. На едно от кръговите в "Тракия" дамата не използвала пътя по предназначение, а превъртяла гумите и завъртяла автомобила в кръстовището по начин, по който създала опасност за възникване на катастрофа с останалите участници в движението.

За нейно нещастие наблизо се намирали двама униформени служители на МВР, които патрулирали в района. Баварецът бил спрян и била извършена проверка на водачката. Тя била поканена в сградата на Пето РУ за даване на обяснения. Жената посочила, че причината за маневрите била, че антиблокиращата система на колата не била изправна. Въпреки това получила солен акт, който подписала без възражения. Било издадено и наказателно постановление, срещу което дамата подала жалба в съда.

Пред магистратите били разпитани и униформените. Те разказали, че по повод получавани сигнали за зачестилите гонки в района, през месец август 2019 г. били инициирани чести проверки.

Според магистратите, ако причината за поднасяне била проблем в антиблокиращата система на автомобила, то означава, че всеки автомобил, който има проблем с тази система, следва да прави подобно поднасяне при спиране и да предизвиква подобни резки маневри.

Освен това при наличие на проблем в системата на автомобила, както се твърди, то следва водачът му да полага по-голямо внимание от дължимото, за да не се стига до поднасяне и резки движения и да не се създава опасност за останалите участници в движението.

Поради тези причини глобата била потвърдена – 3000 лева глоба и 12 месеца без книжка. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МП4

    38 1 Отговор
    Хахаххаахахахах, тя да изпробва дали системата работи :ДD :D :D :D :D
  • 2 Цецу Сансьорния

    6 36 Отговор
    Мисири нещастни...откога 3000 лева са "умопомрачителни" бре клощшове нещастни...

    Коментиран от #13

  • 3 Да бе

    5 30 Отговор
    Жени да дрифтят не ми се вярва. Само мъжете го могат. И знаеш ли колко е скъпо да поддържаш колата? Сигурно е била богата жена и се чуди какво да си прави парите.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 14 Отговор
    комплексарка
  • 5 Мнение

    46 8 Отговор
    Щом със 118d успява да превърта гумите вероятно е чипосано и с изкормен DPF за което в нормална държава може и в пандиза да отиде но тук всяко парвеню се чувства като у дома си.
  • 6 коментатор

    9 5 Отговор
    Машала ,аферим за глобичката ! Все едно няма къде да върти на друго място !
  • 7 хехе

    15 2 Отговор
    да върти бе ! в тази траперска държава на крадци и измамници и политици една чалга дудичка ко завръти бенвето ко толкоз даже им се радвам ама да не потрошът някой невинен човечец дет се блъска у жовота че аман от селски чалга гъзета с изкормени бенвета и други тротинетки земат се правят на карачи сред хората става тъпо
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    БМВ е диагнозо а и бмв не е кола за всеки
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наталия

    3 0 Отговор
    Поздравления за глобата
  • 13 Георги!

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цецу Сансьорния":

    Моля дайте квалификация за отнемане имущество за десетки милиони на олигарси над " жестока,умопомрачителна" глоба т.е. над тия 3000 лева?
  • 14 Японеца

    2 0 Отговор
    Бенве, 118d, 122hp, да дрифти ми е малко трудно да повярвам! Да го поднася, може с изтъркани гуми!
  • 15 Антонн

    0 0 Отговор
    По интересно е как го доказват това,имам предвид не ги кефиш спират те на буркани и казват дрифтиш.
    Какво е дрифт в закона няма такава дефиниция!
    Дрифт ли е на заледено да ти поднесе колата?
    На мокро или разлята нафта,масло на платното и ти поднесе?
    В снега ако въртиш гуми за да излезеш ?