Last news in Fakti

18 Март, 2020 14:22 2 380 11

Обвиниха адвокат на Цветан Василев и още двама в пране на пари

  • цветан василев-
  • адвокати-
  • адвокат-
  • пране на пари-
  • спецпрокуратура

Събраните до момента от прокуратурата доказателства сочат, че организираната престъпна група е действала от 2014 година насам

Обвиниха адвокат на Цветан Василев и още двама в пране на пари - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима столични адвокати и служител в адвокатска кантора за участие в организирана престъпна група, създадена с цел пране на пари.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2014 година. За користните си цели участниците използвали контролирани от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези фирми теглили или нареждали преводи по определени сметки на средства, придобити от престъпна дейност.

По искане на прокуратурата на 17 март 2020 г. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата - адвокат Л.К. Л. К. е Лазар Карадалиев - адвокатът на банкера зад граница Цветан Василев, чиято екстрадиция българската прокуратура поиска от Белград. На другите двама юристи са определени гаранции в пари в размер на по 150 000 лв. Служителят в адвокатска кантора е с парична гаранция от 50 000 лева.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 1 Отговор
    Xa-ха,Боко и Шиши ги почнаха ,,извьнредно,,........... неудобните :)
  • 2 Га4е

    22 0 Отговор
    А,олигарха Делян Пеевски /собственик на в-ците-Монитор Телеграф,Политика/ в какво ще обвините?Делян Пеевски заедно с Цветан Василев, Васил Божков са приятели на Бойко Методиев Борисов.Другите му приятели са Саздов и компания свързани с историята Барселона/за която Бойко М. Борисов е разследван от Испанската Прокуратура/. Корона вирусът няма отклони вниманието от олигарха Делян Пеевски и приятеля му Мин. Председател на България ,Бойко М..Борисов.
  • 3 Някой си

    13 1 Отговор
    Докато ЦВ си назначи адвокати удобни на шайката ще е така.
    Сега Гешев ще му сложи служебни, т.е. послушни и изпълнителни.
  • 4 Борис

    5 7 Отговор
    Василев взе близо четири милиарда от КТБ и с помощта на група хора и схеми успя да ги покрие, тези няма как да не са участвали.
  • 5 Браво

    1 4 Отговор
    Интересно дали Лазар Карадалиев е замесен и в източването на пирамидата КТБ, за което пряка отговорност носи беглеца банкер Цветан Василев.
  • 6 Венета

    2 1 Отговор
    Много пари е откраднал Цветан Василев трябвало е някой да му помогне с изпирането на толкова много пари и разбира се адвокатчето се е съгласило.
  • 7 Marto

    2 1 Отговор
    То с какъвто се събереш, такъв ставаш. Кой ги кара да имат нещо общо с Василев, след като знаят що за човек е??
  • 8 Иван

    1 0 Отговор
    Време беше някои да се сдобият с обвинения срещу Цветан Василев и неговите пионки!
  • 9 Евала

    0 0 Отговор
    Надявам се, че ще се сдобият и с осъдителни присъди не само с обвинение. Същото важи и за Цветан Василев, който източи на 4 млрд. лева от пирамидата КТБ и избяга в Сърбия.
  • 10 Мартин

    1 0 Отговор
    Рано или късно всички около Цветан Василев, начело с него, ще се озоват в затвора! И това ще е най-малкото, което ще заслужават заради своите престъпления и мошенически схеми!
  • 11 Нено

    0 0 Отговор
    Абе тия мишоци не са интересни. Да се похвалят, когато арестуват Василев