Last news in Fakti

16 Август, 2012 13:44 2 601 2

Незаконен цех в Костинброд бълвал алкохол

  • нелегален цех за цигари-
  • алкохол-
  • незаконен-
  • нелегален
Незаконен цех в Костинброд бълвал алкохол - 1
Не винаги съдържанието отговаря на етикета, предупреждават експерти...

След като беше разбит нелегален цех за производство на цигари в Левски, беше пресечена и дейността на незаконен цех за производство на алкохолни напитки, съобщиха от МВР. Операцията на антимафиотите е реализирана на територията на Костинброд.

Вчера служители на ГДБОП в ОДМВР-София и РУП-Костинброд спрели за проверка лек автомобил «Крайслер Воаяджер”, управляван от Х.В./45 г./, криминално проявен. При претърсването в колата намерили и иззели 30 пластмасови туби от по 10 литра с високо алкохолна спиртна напитка без акцизен бандерол. Последвало претърсване и в помещение, изградено в  двора  на къщата му. Там антимафиотите попаднали на голямо количество алкохол, съхраняван в бутилки и бидони.

Спиртът бил над 400 литра, а бутилките - облепени с етикети от различни известни марки алкохол - Смирнов, Бушмилс, Джим Бим, Балантайс, Абсолют, Финландия, Джони Уокър и др. Част от тях били с бандерол, за който се предполага, че е фалшив. Намерени и иззети са пособия за пълненето им.

В хода на операцията е извършена и проверка и на лек автомобил „БМВ“, управляван от дъщерята на Х.В.. Оказало се, че тя превозвала 21 пластмасови бутилки от по 10 литра, пълни с безцветна течност с миризма на алкохол, без акцизен бандерол.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Материалите са докладвани на прокуратурата, работата по документирането на случая продължава. Крайслерът е иззет за целите на разследването, допълват от ГДБОП. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиян-Залян

    0 0 Отговор
    "С миризма на алкохол"!? Ами, че цапнете по един гълток и ще разберете, какво е. Ама ги е страх, я от КАТ след акцията, я от менте алкохол.
  • 2 въздаржател

    0 0 Отговор
    И това нещо сигурно го пием!!! Що ли не се изненадвам ,че са от Костинброд??!! Колко ли още такива има..... Откъда са етикетите, бандерола - там да се пипне!