Last news in Fakti

20 Август, 2012 17:14 970 1

Искат за Дойчев и Колев постоянен арест

  • дойчин дойчев-
  • руслан колев-
  • кораб-
  • "св. николай"-
  • кокаин

Днес в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” по отношение на Руслан Колев с повдигнато обвинение за престъпление за участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици и Дойчин  Дойчев – обвинен в същото престъпление. Двамата бяха задържани с кораба "Св. Николай" в Испания с 3 тона кокаин.

Делото ще се разгледа в Специализирания наказателен съд от 19:00 часа.

По-рано днес стана ясно, че роднините на моряците от кораба "Св. Николай нямат никакви новини от Испания и искат среща с премиера Бойко Борисов.
Трите тона кокаин бяха транспортирани от търговския кораб "Св. Николай" към автономната област Галисия в Северозападна Испания и от там дрогата е трябвало да бъдат разпределени за пласиране в цялата страна и в други европейски държави.
Операцията под кодово название "Еспартана" е била осъществена от Отдела за борба с организираната престъпност на испанската полиция и в сътрудничество с чуждестранни полицейски структури. Арестувани са 31 души, в това число 22 български граждани без криминално минало, които охранявали наркотика по пътя му от Южна Америка към Галисия.
В събота спецпрокуратурата повдигна обвинение на Дойчин Дойчев, собственикът на кораба "Свети Николай", и на Руслан Колев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nazi

    1 0 Отговор
    да видим след колко време ще са на свобога с гаранция.