Last news in Fakti

22 Август, 2012 19:03 1 739 3

Дойчин Дойчев: Не съм замесен с кокаина

  • дойчин дойчев-
  • кораб-
  • кокаин-
  • св. николай-
  • испания
Дойчин Дойчев: Не съм замесен с кокаина - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мениджърът и сочен за собственик на задържания с три тона кокаин в Испания кораб "Св. Николай" - Дойчин Дойчев отрече той и неговите съдружници да имат каквато и да е връзка с кокаиновата афера. Корабът е отдаден под наем през юни на фирмата "Превиати", но без екипаж, заяви той в интервю за БНТ.

Собственикът на "Св.Николай" разказа, че решил да сключи договор за наем с фирмата "Превиати", за да може корабът да работи и да носи приходи. Според Дойчев в случая тази фирма е притежател на кораба и разполага с него ексклузивно.

„Те дават направление, извършват търговската експлоатация на кораба... и за каквито и да са ремонти, снабдяване с корабно гориво, въобще поддръжката на кораба. Затова се и съгласихме на такъв чартър, тъй като изцяло тази дейност се поема от наемателя“, разясни той.

Според международното морско право фирмата избира направлението на кораба и носи отговорност за товарите.

Преди седмица Дойчин Дойчев беше арестуван с обвинение, че е член на престъпна група, организирала превозването на 3-те тона кокаин, но бе пуснат на свобода от Специализирания съд.

Дойчев каза, че от бургаския офис редовно са контактували по сателитния телефон с капитана на кораба, но никакъв сигнал за нередност или напрежение не е постъпвал.

Твърди още, че не се познава нито с капитана на "Св. Николай" Иван Станчев, нито с Руслан Колев, който е обвинен за организиране и ръководене на престъпна група за трафик на кокаин: „Никога не сме се срещали, не сме се засичали и в училище, тъй като сме различни випуски, които в годините не са били заедно. Беше изпратен от каробопритежателя. С Руслан сега за пръв път в ареста се видяхме“ .

Според Дойчин Дойчев смяната на имената на корабите е направена със съгласието на банката-кредитор, за да се избегнат претенциите за стари задължения, натрупани от предишни наематели и това е честа морска практика. Тази процедура е започнала още в началото на годината.

Кап. Дойчев все още не се е чувал с арестувания екипаж, но гарантира, че моряците, които са назначени от него са невинни: „Ние имаме високо доверие специално в хората, които са наши стари кадри и се надявам да не са по никакъв начин замесени“.

Той каза, че сега се подготвя за делото с испанските власти за съдбата на кораба "Св. Николай". Според тамошното законодателство плавателният съд би трябвало да бъде върнат на собствениците, след като приключи следствието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вярващ в.......

    0 1 Отговор
    ...Хайде пак познатите Кокаин-о Боевски
    идиотски и смешни ,твърдения,на които дори
    и близките им не вярват!
    Разбира се-пред медиите и в публичното
    пространство всички знаем какво ще кажат
    и какво ще твърдят!....
    Но накрая-и те "ще хапнат дървото",както
    ония в Бразилия......
  • 2 кока - кола

    0 1 Отговор
    ВЕрваме ти, ама испанците едва ли .....
    Наели кораб да превозват кокаин, то нещо друго освен кокаина и моряците превозвали ли са ? :)
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ISPANCITE SA PO ZALUHAVI OT NASHTE POVIARVAI MI.