Last news in Fakti

23 Август, 2012 17:08 2 891 2

Джебчийката Мариола пак вършее в Слънчев бряг

  • джебчийка-
  • мариола гатева-
  • слънчев бряг

Поне още две девойки „работят” въпреки че са хващани многократно за кражби и имат присъди

Осъдената за джебчийски кражби в Слънчев бряг през изминалия летен сезон /2011 год./ - софиянка Мариола Гатева /27 годишна/ отново заработва в курортния комплекс. Забелязана е преди около 10 дни, като «ангажиментите й» отново са свързани с проституция и джебчийство, съобщават от полицията в Бургас.

До момента Мариола е осъдена два пъти, като в момента е следствена по трето дело за същите престъпления. Това обаче не я възпира и въпреки полицейските действия, целящи да предотвратят последствията спрямо чуждестранните туристи, избрали Слънчев бряг за своя дестинация, ефективна присъда спрямо Мариола Гатева все още няма.

Припомняме, че за последно Мариола бе задържана от служителите на реда в Равда в средата на септември миналата година, докато отнемала сумата от 72 лв. от джоба на панталоните на  27 годишен руски турист. В ранните часове на 14.09.2011 год. служители от групата за борба с джебчийските кражби към сектор «Криминална полиция» при ОДМВР Бургас, съвместно със служители от сектор «Улична престъпност» при СДВР, арестували рецидивистката.  Мариола Гатева е задържана в Районно управление «Полиция» - Несебър за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство.

Припомняме, че в края на месец юли миналата година Несебърския районен съд осъдил на 10 месеца условно софиянката за джебчийски кражби и проституция, извършвани в Слънчев бряг. Присъдата бе с четири годишен изпитателен срок. Наказанието бе постановено за поредната извършена джебчийска кражба, осъществена на 22 юни на крайбрежната алея до х-л «Глобус» в Слънчев бряг, при която Мариола Гатева задигна от 24 годишен немски турист «Айфон - 4».

При предишното си задържане - за извършена кражба на сумата от 3 000 евро, собственост на 41 годишен израелски турист, отседнал в Слънчев бряг -  Мариола Гатева получи пробация. Същата бе задържана на 11 юни от служители от Районно управление «Полиция» - Несебър заедно с още двама мъже - 27 годишния А.Д. и 34 годишния К.К., които в различно съучастие са извършили кражба от стаята на Гатева на сумата от 8 430 лв. в различни валути / парите са събирани и съхранявани от Мариола Гатева, в резултат на престъпната й дейност, която освен с джебчийски кражби е и проституирала.

Положението с Мариола Гатева е сходно с това на още две джебчийки, многократно санкционирани за извършваните криминални деяния - това са : 23 годишната Галина Асенова от Стара Загора и съгражданката й - Надежда Митева, 22 годишна.

Учудващ спрямо тях е лекия режим на наказания, които получават за извършените джебчийски кражби, осъществени в условията на рецидив, коментират от полицията - лишаването от свобода на Надежда Митева е 4 месеца /като присъдата все още не е влязла в сила/, а спрямо Галина Асенова - лишаване от свобода за срок от 3 месеца / като влизането в затвора е отложено за септември, т.е. в края на активния сезон /.

И за двете делата са минали в началото на сезон 2012 год. /месеците юни и юли/, но до окончателното им изтърпяване жените са на свобода и необезпокоявани преджобват туристите в Слънчев бряг.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    0 0 Отговор
    Е,те това го има само в България-чакам коментар от някой полицай.
  • 2 николай маринов

    1 0 Отговор
    Защо от полицай ? Така нареченото правосъдие е твърде милостиво според мен . А като очевидно не можем да разчитаме на него да наказва адекватно , явно трябва сами да се оправяме . Ако потърпевшият и строши ръчичката на няколко места и я пребие подобаващо , после в болницата и откажат помощ / сигурен съм че не е осигурена / просто няма смисъл от друга присъда . Така до следващия и опит за кражба и съответно до следващия ЛИНЧ .