Last news in Fakti

24 Август, 2012 22:05 2 332 1

Кокаинът е бил единствен товар на кораба "Св. Николай"

  • кокаин-
  • кораб-
  • св. николай-
  • испания-
  • дойчин дойчев

Испанското следствие има доказателства срещу част от българския екипаж на кораба "Св.Николай", хванат с три тона кокаин, съобщи БНТ. Получатели на пратката са били колумбийци и испанци, които също са зад решетките на Иберийския полуостров. Те е трябвало да пласират дрогата на европейския пазар. Българите, замесени в аферата, са отговаряли за транспортирането на кокаина от Латинска Америка до Галисия.

„Ако говорехме за един натоварен кораб с други стоки и някакво малко количество кокаин намерено, мисля че нещата са съвсем различни от това, което имаме днес да дискутираме. Имаме безспорни доказателства за част от екипажа. За другите се надявам, че няма да има доказателства, с които да се докаже тяхната съпричастност”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Премиерът Бойко Борисов  също коментира горещата тема: „В кораб, в който се вози само 3 тона кокаин и никакви други товари, е много трудно да обясняваме кои са виновни и кои не са виновни и това не е наша работа. Всеки, който е бил на борда, трябва да отговори пред испанските съдии в случая каква му е ролята, какво е знаел, какво не е знаел и съответно пък какво е видял и не е видял”.

Организатори на канала са колумбийци и испанци. Българите са се занимавали с организацията на транспорта.

Дойчин Дойчев и Руслан Колев остават на свобода - прокуратурата не е протестирала освобождаването им и е съгласна с решението на първата съдебна инстанция, която ги освободи с мотив, че липсват доказателства по обвинението, че са организатори на престъпна група.

„Съгласни сме с изводите на съда, ако не с всички, поне с повечето", каза пред "По света и у нас" прокурор Светлозар Костов. Дойчин Дойчев - собственик на кораба, и Руслан Колев, обвинен като организатор на транспорта на кокаина, не се явиха в съда. Дойдоха само адвокатите им.

Христо Ботев, адвокат на Колев, разясни ситуацията: „Вчера до приключване на работния ден не беше постъпил протест. Не съм изненадан от това, защото това е единственото правилно решение към момента. Нека да се подготвят разследващите”.

„Направени са вече насрещни проверки на фирмата, на която е дадена под наем цялата тази дейност, която трябва да се осъществи с този кораб. И това, което мога да ви кажа, че говорим за куха фирма, която е посредничила, за да се осъществи това нещо”, разкри още вътрешният министър Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ymno ama...

    0 1 Отговор
    spored men te sa nevinni do dokazvane na protivnoto sashto taka te sa balgarski grajdani v chyjda darjava i za tva trqbva da se zastapi pravitelstvoto za tqh a ne da govori samo glyposti ama te dr neznaqt da pravqt osven da govorqt glyposti te nali sa si dobre a naroda e bez znachenie