Last news in Fakti

30 Август, 2012 12:55 1 050 0

Разследват евентуалната престъпна група за кокаина

  • кокаин-
  • св. николай-
  • испания-
  • борис велчев-
  • дойчин дойчев
Разследват евентуалната престъпна група за кокаина - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Борис Велчев обяви, че ще бъде разследвана дейността на евентуалната престъпна група, организирала трафика на кокаин на кораба „Свети Николай". Той обаче не даде оценка на работата на българската прокуратура по случая, предаде Дарик.

Миналата седмица спецсъдът освободи от ареста без мерки за неотклонение Руслан Колев, спряган за организатор на транспортирането на кокаина, както и сочения за собственик на плавателния съд Дойчин Дойчев.

Главният прокурор обясни защо делото срещу българските моряци ще бъде гледано в Испания, а не в родината им: „Има принципи на международното наказателно право и принципи на националните наказателни законодателства. Въпрос на местоизвършване на престъплението".

Борис Велчев реши да не прави обстоен коментар на случая и пускането на свобода на Дойчев и Колев преди да се запознае с неговите детайли: „Не мога да дам оценка на работата на българската прокуратура. Предстои да се запозная с това, което е извършено досега. Във всеки случай онази част от дейността на евентуалната организирана престъпна група, която е свързана с този кокаин в България, ще бъде много внимателно разследвана. Недейте да бързате".

Главният прокурор определи като правилно решението на Висшия съдебен съвет да не дава нови щатни бройки, защото в момент на криза това не било добро финансово решение.

Корабът „Свети Николай", плаващ под български флаг, беше задържан на 13 август на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Заловеният кокаин бил висококачествен, опакован в 108 бали, разположени в трюма. Справка в морските регистри показва, че корабът „Свети Николай" е сменил съвсем наскоро името си. До преди по-малко от месец той е плавал с името „Бургас 3".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА