Last news in Fakti

23 Май, 2020 12:43 2 884 5

Условна присъда за бившия районен прокурор в Кнежа

  • кнежа-
  • районен прокурор

През 2015-а година К. К. разпоредил връщането на два багера на лица, които не са техни собственици, набавяйки за тях облага в размер на 119 750,55 лева

Условна присъда за бившия районен прокурор в Кнежа - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият ръководител на Районната прокуратура в Кнежа К.К. е осъден на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок по обвинение на Специализираната прокуратура за длъжностно престъпление, съобщиха от прокуратурата.

К. К. е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че от 6 април 2015 г. до 22 декември 2015 г., в условията на продължавано престъпление, в качеството му на длъжностно лице, нарушил служебните си задължения: с 2 постановления разпоредил връщането на два багера-товарача "KOMATSU" на лица, които не са техни собственици. С това той набавил за тях облага в размер на 119 750,55 лева.

Единият от багерите е бил предаден на лице при липса на доказателства за собственост и при наличие на депозирана в Районната прокуратура молба от реалния ѝ собственик – лизингово дружество, за връщане на машината. Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той дори не бил и уведомен за произнасянето на прокурора.

След договорка с прокурора претендиращото без правно основание лице получило на ръка постановлението за връщане, подписано от К.К., а с това и владението върху багера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    7 0 Отговор
    Пак е нещо браво на справедливият български съд.

    Коментиран от #5

  • 2 mediator37

    13 2 Отговор
    Аха, справедливост- чушки.
    Справедливост има, когато е засегнат интерес на крупен монопол. Ако пострадалият собственик не беше "лизингово дружество", справедливост нямаше да има. С подобни селективни и показни дела прокуратурата иска да възпита магистратите да присъждат винаги в полза на едрия чужд капитал и никога даже да не си помисли да го ощетява. Ако собственик на багерите беше обикновен човек- българин или някое смаяно българско ООД-енце, забрави да има спхраведливост и наказани.
  • 3 А парите?

    4 0 Отговор
    Връщат ли се или караме на заварено положение!? То като се замисля от моите приятели, само аз нямам условна присъда! Изоставам ли или съм будала? Май будала съм!
  • 4 ДЯДО

    1 0 Отговор
    ТОЯ прокорор още ли е ПРОКОР. САМО ПИТАМ ?
  • 5 ДЯДО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    ЗА парите никой несмее да пита Ида каже нещо за твоя СЪ