Last news in Fakti

12 Септември, 2012 13:15 3 582 0

Полицията в Перник задържа убиец

  • убиец-
  • задържаха

44-годишният перничанин е задържан за 72 часа, повдигнато му е обвинение

Полицията в Перник задържа заподозрян за убийство, съобщиха от МВР.

Пернишки криминалисти и колегите им от РУП – Трън започнаха работа след получен на 9 септември късно вечерта сигнал за прострелян мъж пред кафене в трънския кв. „Баринци”. При огледа бе установена самоличността на пострадалия - 24-годишен жител на града, бе открита огнестрелна рана в областта на гърба му. Независимо от бързата намеса на медицински екип, на път за болницата той почина. Събрани бяха и множество годни веществени доказателства.

Още същата вечер разследващите задържаха двама местни жители на 37 и 44 години, като заподозрени в извършване на тежкото престъпление.

В хода на проведените действия бе установено, че  извършител на убийството е единият от задържаните - В.М. /44 г./ от Трън. Мъжът е известен на органите на реда с хулигански прояви и шофиране в нетрезво състояние, не е осъждан. От дома му е иззето оръжието на престъплението – законно притежавана ловна пушка 12-и калибър. 

Полиграфското изследване в Института по психология на МВР също потвърждава съпричастността му към извършеното престъпление. По първоначални данни причината за случилото се е стара вражда между жертвата и извършителя.

В.М. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116 от НК. Окръжна прокуратура – Перник му е наложила 72-часово задържане, в рамките на което ще му се иска постоянен арест.

Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА