Last news in Fakti

24 Юни, 2020 15:05 6 474 14

Баща и син убиха съсед, хвърляйки го в кладенец

  • търговище-
  • кладенец-
  • убийство

Престъплението е извършено в Търговище

Баща и син убиха съсед, хвърляйки го в кладенец - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Междусъседска свада в Търговище е завършила с фатален край за един от участниците в нея, а след скандала са арестувани двама мъже, за които се смята, че са извършилите, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

75-годишният Благой А. и 43-годишният му син Младен А. са задържани по обвинение, че на 20 юли 2019 г. са хвърлили своя съсед Димитър Й. в кладенеца на двора му, където той си удря главата и умира от удавяне.

Враждата датира отдавна между възрастния мъж и неговия комшия, като прокуратурата разполага с информация, че на 23 септември 2016 г. убитият е бил намушкан в ръката с вила и ударен в главата с дървената дръжка след спречкване помежду им.

Смята се, че Димитър често провокирал Благой с нудистки изяви и уриниране в двора на съседа, което нагнетило напрежение помежду им.

В деня на убийството Димитър бил в една от местните кръчми, където негови познати го черпели с алкохол за тяхно забавление, тъй като въпросният бил всеизвестен със скечовете си на безработен любител на спиртни напитки По-късно той бил прибрал във фургона си от един от компанията, но в даден момент решил отново да предизвика Благой.

Тогава възрастният мъж се обажда на сина си под претекст, че не се чувства добре, а, когато Младен пристига, угасят охранителните камери и отиват за физическа саморазправа с Димитър. Благой удря един ритник на пияни мъж на земята, след което със сина му решават да го пуснат в кладенеца през глава. Тогава жертвата се удря челно с дъното, охлузва си тялото и се дави в дълбоката около метър и половина вода.

При аутопсията е установено наличието на 1,88 промила алкохол в кръвта на Димитър Й., а причината за смъртта е именно удавяне.

Бащата и синът ще бъдат изправени пред Търговищкия окръжен съд за деянието си.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марче това е за Балзак

    52 1 Отговор
    "бил всеизвестен със скечовете си на безработен любител на спиртни напитки"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Циганин

    15 6 Отговор
    И пак от добре познатият етнос..
  • 4 защо го убили

    19 0 Отговор
    Можеха просто да се обадят на Жоро Игнатов от съдебен спор.
  • 5 robin

    8 1 Отговор
    Много гадна и мъчителна смърт...
  • 6 гост

    6 3 Отговор
    хубава работа ама българска
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🏅🏅🏅🏅🏅🏅🏅

    1 3 Отговор
    Добре му е
  • 9 Гост

    2 5 Отговор
    Тъй де, както всичко на Територията и това завършва със саморазправа. Защо ли? Защото няма държава, няма институции - всичко е премазано. Добър, лош - можеше да се избегне загубата на човешки живот, ако институциите си бяха на място. Много често съм изпадал в подобна ситуация и очевидно държавата не си е на мястото. Хора, бягайте и се спасявайте, ако искате да има бъдеще за вас и децата ви. Тая в Територията няма да я бъде. Рано или късно ще се сгромолясат нещата.

    Коментиран от #11

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    психопати садисти изроди

    Коментиран от #13

  • 11 Джо Фрейзър

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Да не би само у нас да стават сбивания и убийства? Къде пак го избиваш на политика! И по времето на социализма имаше изнасилвания и убийства, но не им се даваше гластност!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    някога имаше смъртно наказание за такива
  • 13 Деси санитарката

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Стига бега идваме да си те прибереме

    Коментиран от #14

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Деси санитарката":

    ти не си ДЕСИ а аз съм с инсулт а не психично болен но тия не са хора а убийци а при соца имаше смъртна присъда за убийци