Last news in Fakti

25 Юни, 2020 12:07 1 473 3

Разкриха незаконен цех за тютюн в Пловдивско

  • тютюн-
  • контрабанда-
  • цех

Четирима арестувани, трима от тях – криминално проявени

Разкриха незаконен цех за тютюн в Пловдивско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Служители на Трето РУ в Пловдив са разкрили незаконен цех за тютюн в село Ясно поле. Били са иззети общо 870 кг тютюн, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В хода на специализирана полицейска операция е било извършено претърсване на имот в пловдивското село Ясно поле. 65-годишен собственик на къща с прилежащи постройки към нея е обособил в имота си цех за рязане на тютюн. При влизане в помещенията униформените установили трима работници в момент на рязане на тютюневи листа. От различни помещения са иззети машината за рязане, електронен кантар, както и множество чували с различно тегло, пълни с безакцизната стока.

Четиримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа.

Наемните работници са на възраст 27, 29 и 33 години. Мъжете са с криминални прояви по линия акцизни стоки без бандерол и унищожаване и повреждане на чуждо имущество, като за извършените деяния са били вече осъждани.

Работата по случая продължава под надзора на компетентната прокуратура.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е нали ги бяха изловили всички

    0 0 Отговор
    Нови ли поникнаха?
  • 2 Тука има

    0 0 Отговор
    Тука няма
  • 3 талев

    3 0 Отговор
    Аз друго не мога да разбера, нямам ли право да си посадя тютюн /на балкона, или в мазето примерно/ и да си го ползвам за лична употреба? Незаконно ли е?