Last news in Fakti

27 Септември, 2012 15:18 890 0

Затворник мамел по телефона зад решетките

  • затворник-
  • телефонен-
  • измамник

Криминалисти разкриха затворник - телефонен измамник.  И.Ж. от град Ветово е хванат в момент на извършване на поредната измама от територията на затвора, където изтърпява присъда за същото престъпление.

 В хода на акцията, проведена от служители на Главна дирекция “Национална полиция” и ОДМВР-Русе И.Ж. -Киреча на 36-години от град Ветово е хванат в момент на извършване на поредната измама. У него са намерени и иззети мобилен телефон и три СИМ-карти с няколко регистрирани обаждания за телефонни измами.

Мъжът е осъждан многократно за кражби и измами, като в момента изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 6 години отново за измама. При операцията в района на Ветово и русенското село Червена вода са задържани негови помагачи, използвани като куриери – П.Г. /38 г./ -Миндята и Д.Д./42 г./ - Голямата дъвка, и двамата от град Ветово. От тях са иззети мобилни телефони и СИМ-карти, чрез които се свързвали с извършителя на измамите. П.Г. е познат на МВР и осъждан за кражби и измами, а Д.Д. е осъждан и регистриран за измама и укриване на данъци. При проведените процесуални действия на домашните им адреси са иззети мобилни телефони, SIM - карти и държачи за SIM - карти. В хода на оперативно – издирвателната работа криминалистите установили, че групата е съпричастна към множество телефонни измами. Само за последните 10 дни са извършени 2 измами на територията на Шуменска и Силистренска област, при които незаконно са придобити около 2 хил. лева. Групата действала по познатата схема - чрез позвъняване на случайно избрани телефонни номера под предлог, че близък/роднина е блъснал дете. Извършителят се представял за следовател и обяснявал на жертвата, че нейният близък се нуждае спешно от пари, за да бъде спряно наказателното преследване срещу него. Помагачите са задържани за срок до 24 часа, а И.Ж. остава на територията на затвора. До момента са образувани две досъдебни производства. Работата по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА