22 Август, 2020 07:44 4 190 8

Съдът пусна шефа на "Строителен контрол" във Варна

  • строителен контрол-
  • варна-
  • съд-
  • иван луканов

Според магистратите няма достатъчно доказателства за вината на Иван Луканов

Съдът пусна шефа  на "Строителен контрол" във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд освободи задържания Иван Луканов - началник на отдел "Строителен контрол" в Община Варна, който беше обвинен в изнудване, съобщи Българската национална телевизия.

Според съда няма достатъчно доказателства за вината на Луканов и на задържания с него варненски бизнесмен - Атанас Атанасов - Кеби.

Двамата бяха арестувани във връзка с разследване за изнудване, по което в края на юли бяха задържани четирима души, сред тях и друг служител на "Строителен контрол" в Общината - главен инспектор Добри Добрев.

Той и още двама души все още са в ареста.

Участниците в престъпната схема поискали от варненец 15 хиляди лева, за да оттеглят поръчана от самите тях жалба, че имотът му е незаконен. Заплашили го, че ако не преведе сумата, имотът му ще бъде съборен. Случаят се разплита, след като потърпевшият сигнализирал в полицията. Прокуратурата ще протестира днешното решение на съда.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опарен

    26 0 Отговор
    Сектора с най високо ниво на корупция-ДНСК.Не само на общинско но и на държавно ниво.
  • 2 Козела

    13 3 Отговор
    Каскета и Тиквата зад решетките
  • 3 Георги

    15 0 Отговор
    На Кебито дъщеря му е общински съветнил толкова измами и схеми правят позор!!! Заслужават затвор тея кучета застреляни.
  • 4 Умен по цялата глава

    6 1 Отговор
    Общинарите са с малки заплати.Как да издържат жена,деца и други екстри.Рекета срещу строителите е навсякъде....Няма оправия.Почнеш ли да строиш и си по проготвяш10 процента Непредвидени разходи....Тва е положението,Минке...

    Коментиран от #6

  • 5 Дрън дрън че пляс

    4 0 Отговор
    Строители.... всички искат да минат между капките...хал хабер си нямат от строителство...ама чули, че се изкарват пари, сульо и пульо инвеститор иска да стане...заради алчност...пробват, ако мине номера.. и после друг им виновен...
  • 6 Отговор

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Умен по цялата глава":

    То да строиш ок, ама много искат да спестят от документация...правят си каквото искат, не спазват закона, и после кой ми сра в гащите...
  • 7 Pitanka

    5 0 Отговор
    Искам да знам,какво става с нощното шкавче на Бойко.Занимавате хората с «кокошкарски истории.Трябва да се започне от умирисаната глава.А след това да се види кой чиновник е взел-дал.Прочетох биографията на Луканов-мат.гимназия и тех,университет-уверен съм в пъти по-интелегентен от Боко,в случай прилича на издокаран.
  • 8 СусБе

    4 0 Отговор
    За милиони няма закони!!!