Last news in Fakti

27 Август, 2020 12:39 5 881 16

Гаргата завзема нови територии на пазара на дрога със скандални партньори

  • дрога-
  • хероин-
  • мерки

Според източници в МВР, той се опитва да привлече Пифовете в смъртоносния бизнес

Гаргата завзема нови територии на пазара на дрога със скандални партньори - 1
Снимка: БГНЕС

Осъденият наркобос Атанас Георгиев-Гаргата използва нестабилната ситуация в държавата, за да развива престъпния си бизнес и в София, научи БЛИЦ от свои източници в оперативните служби.

Престъпният бос бе признат за виновен по обвинение в наркоразпространение в няколко големи български града, но тъй като присъдата му още не е влязла в сила, той се опитва да завзема нови територии. Според наши източници в МВР, към бандата на Гаргата са се присъединили и Пифовете, които са тясно специализирани в лихварството.

През последните месеци в районните управления в столицата са зачестили сигнали за пребити млади хора, на които новите партньори раздавали малки суми с огромни лихви. Когато взелите заеми не можели да се издължат навреме били причаквани пред домовете им и жестоко пребивани. Честа практика били и посегателствата върху автомобилите на длъжниците, някои от които били подпалвани.

Пифовете напомниха скандално за себе си през април м. г., когато заедно с група въоръжени дебеловрати мъже атакуваха столичен офис в квартал "Разсадника". Тогава последваха няколко ареста, след които обаче не последваха задълбочени разследвания.

Според източници в МВР, Гаргата се опитва да привлече Пифовете в смъртоносния бизнес с продажба на дрога. За да се нагнети допълнително ситуацията в държавата хора от силовите структури изпращали яки мъжаги с черни дрехи и на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, който пое кръстоносен поход срещу организираната престъпност и си постави за цел да ликвидира наркоразпространението.  

Всеизвестен факт е, че дори най-слабата държава е по-силна от най-могъщата мафия. 


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    72 2 Отговор
    Важното е да внимава с МВР защото и те държат не малка част от пазара с наркотици и проституция!

    Коментиран от #7

  • 2 choki

    44 3 Отговор
    Такива типове на Гаргамел през комунизма ги оправяха много бързо хихи :)
  • 3 Странно

    42 5 Отговор
    Виж тиии, а каскетника атакува детски ясли. Иначе работата си вършел.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ясна работа

    26 1 Отговор
    А съда - къде е в картинката!
    Хем осъден - хем не е в затвора?
    Или съдията още не се е произнесъл?
    Щото нещо май.........под масата......

    Коментиран от #9

  • 6 Чук Ундуров

    10 1 Отговор
    Мария, много филми гледаш
  • 7 Именно

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata BG":

    законно разчистване на териториите . Или г-н Гешев ще ги осъди с едно споразумение 80%в Цюрих 20%за тях . Прочут е вече в споразуменията ,а и узаконява корупцията в България . Така че нищо ново👁️👀🧐👍
  • 8 Ааа еми

    4 1 Отговор
    затова оня чушкопек го арестуваха, кой знае ква технлогия за наркотици са измислили.
  • 9 Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ясна работа":

    Ако е осъден съдията се е произнесъл. Препис от присъдата отива в прокуратурата. Прокуратурата следи за изпълнение на присъдата .
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    боклуци имат гръб отчитат се на високо ниво то и в ПЛОВДИВ има наркопласьор по прякор прасето пласира кокаин живее в ХОТЕЛ МАРИЦА ПЛОВДИВ
  • 11 бай иван

    10 1 Отговор
    Гаргата е хитър. като види зор се крие под каскета....
  • 12 Б. Б

    12 0 Отговор
    Много добре знаем че ако искат за едно денонощие могат да приберат цялата (паплач) - но нямат интерес...куките.с тяхните заплати са за никъде
  • 13 минчо

    1 0 Отговор
    Е тая статия е за пулидцър ХА ХА
  • 14 Pifa

    0 1 Отговор
    Пифа е новия шеф той прави чадъра
  • 15 Гост

    0 0 Отговор
    Гаргата да и отрежат човката
  • 16 Защитен нападател

    0 0 Отговор
    Добре де , щом даже някакви си журналисти пишат и знаят кой владее , коли и беси в наркоразпространението , това не го ли знаят и властите ? Те къде са в тази картинка ? Защо цялата държавна машина не се задейства , за да .....Да няма нещо друго ? Да не се окаже , че всъщност управляващите продават наркотиците ? Иначе защо Гаргата , Врабчето ,Пиф , Еркюл , Том , Джери , Тиква и Буда не са в затвора ?