Last news in Fakti

21 Октомври, 2012 13:44 9 438 6

Фалшив ТВ екип задигна 17 чана от смолянско село

  • смолян-
  • чанове

 

Измамници опитаха да задигнат автентични родопски чанове за 16 хиляди лева от жител на смолянско село, представяйки се за част от телевизионна продукция.

На 15 октомври в село Смилян три неизвестни лица посетили дома на 63-годишен жител на селото, като се представили за служители на телевизионно студио, които ще снимат филм в района на община Смолян. Те поискали да наемат от него за няколко дни за снимките на филма автентични родопски чанове. Мъжете обещали, че до вечерта ще се върнат, за да подпишат договор и да заплатят наем за ползването на чановете в размер на 700 лева на ден.

Възрастният мъж се доверил на непознатите, без да им поиска някакви удостоверителни документи, и им предал 17 автентични чана на стойност около 16 000 лева. След като непознатите така и не се появили повече, за да подпишат обещания договор и да заплатят уговорения наем, човекът разбрал, че е станал жертва на измама и сигнализирал в полицията.

Последвали издирвателни действия от служители на полицията в Смолян и на 19 октомври в района на Девин са установени три лицата, уличени в извършването на измамата. Това са 49-годишният В. Ш. от село Аканджиево, Пазарджишко, 37-годишният Б. Я. от град Септември и Г. С. На 44 години от София. Тримата, които са познати на полицията за грабежи, измами и изнасилване, са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян. С прокурорско разпореждане мярката за задържане на В. Ш. и Б. Я. е удължена на 72 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство в РУП – Смолян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 камен кънев

    0 0 Отговор
    последно колко са чановете? 16или17 ?

    Коментиран от #2

  • 2 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "камен кънев":

    Ми чети внимателно бе пич! Чановете са 17 а мангизите 16.

    Коментиран от #5

  • 3 edi si koi

    1 0 Отговор
    """Тримата, които са познати на полицията за грабежи, измами и изнасилване, са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян."""
    Същите престъпниците са били измамници крадци и изнасилвачи. Еми какво очаквате от такива хора??? Доброта ли?? Изобщо има ли смисъл да ги задържате за 24 часа?????? Властите ако не предприемат сериозни мерки същите престъпници ще продължават да измамят и да изнасилват невинните хора!!!
  • 4 Жоро

    0 0 Отговор
    Е.ати полицейската система.Най глупавата,умряла,без закони и права във цял СВЯТ хора...............
  • 5 камен кънев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо поп":

    Стефанаки
    Йоанис e прочел преди теб,и е коригирал,момче младо.
  • 6 зоро

    0 0 Отговор
    голяма работа са тия смолянски ченгета все с кокошкари се занимават и за това са намбър 1