4 Октомври, 2020 22:00 5 983 16

Полицай осъди пияна шофьорка

  • полиция-
  • шофьорка-
  • съд-
  • решение-
  • обвинения

Жената се оплаквала, че длъжностното лице ѝ правело сексуални намеци

Полицай осъди пияна шофьорка - 1
Снимка: БГНЕС

Служител на реда заведе иск срещу шофьорка, пуснала сигнал срещу него, за да отърве солидна санкция. Половин час след полунощ на 1 февруари миналата година младшият контрольор бил повикан от колегите си. Те били спрели за проверка водачката на улица „Ген. Карцов” в Карлово и имали съмнения, че тя е седнала зад волана след употреба на алкохол. След като пристигнал на мястото, униформеният поканил жената да бъде тествана с дрегер и ѝ разяснил начина, по който ще бъде извършена проверката. Последвали няколко неуспешни опита тя да бъде тествана, тъй като не издишала продължително въздух през апарата, съобщава Trafficnews.bg. След няколкото опита жената попитала какво ще се случи, ако откаже да бъде тествана. Служителят на реда ѝ разяснил, че ще и бъде наложена глоба в размер 2 000 лв. и ще бъде лишена от правото да управлява МПС за срок от 2 години.

Подпийналата шофьорка започнала да се смее и поискала отново да бъде изпробвана. В крайна сметка, дрегерът отчел 0.94 промила. Жената не пожелала да ѝ бъде направен кръвен тест. Впоследствие тя била поканена в районното управление, където трябвало да ѝ бъде направен тест за наркотици. Явила се в РУ-Карлово, но отказала да бъде тествана. Заради отказа ѝ да съдейства и наличието на алкохол в кръвта ѝ и били връчени два акта.

По-късно униформеният бил извикан от началника на районното управление. Той му обяснил, че жената е подала сигнал срещу него. Тя твърдяла, че по време на проверката той проявил „грубо отношение, неграмотност и непрофесионализъм“, нарушил човешките ѝ права и лично пространство, държал се грубо и отправил сексуални намеци. Шофьорката заявила дори, че ѝ бил поискан подкуп в размер 2 000 лв. Тези твърдения били отправени под формата на възражение срещу актовете, които получила. Сигналът бил изпратен до ОД на МВР Пловдив, откъдето назначили проверка. Тя обаче не установила никакви нарушения от страна на мъжа.

Наклеветеният полицейски служител решил да потърси правата си по съдебен ред. Той завел иск срещу жената в Карловския районен съд. Пред магистратите той заявил, че, макар че от самото начало бил наясно, че твърденията на жената не отговарят на истината, начинът, по който били отправени, оказал негативно въздействие върху неговото психическо и емоционално състояние. Още повече, той смятал, че сигналът целял единствено неговото злепоставяне и накърняване на доброто му име.

„Неверните твърдения са били направени под формата на упражняване на едно законно предвидено нейно право. Същевременно обаче, с него не се правели възражения по същество на актовете, а се твърдяли злепоставящи и уронващи престижа на ищеца неверни факти. Искало се разследване, което да доведе до неблагоприятни за него последици. И това се правело съзнателно и целенасочено от ответницата, знаейки, че твърденията ѝ са неверни, но целейки да постигне един неблагоприятен за ищеца резултат”, изтъкнал ищецът пред съда. В резултат от това у него се породило чувство за обида и разочарование.Той се почувствал злепоставен пред колегите си и цялото ръководство. Това го накарало да се чувства несигурен и уязвим при изпълнение на служебните си задължения.

В крайна сметка магистратите присъдили на униформения обезщетение в размер 3 000 лв. Съдебната сага обаче не приключила с това. Преди дни двете страни отново се явили в съда, след като полицаят поискал да му бъдат изпратени 1 200 лв., които представлявали част от присъдените 3 000. Той отправил и претенция за адвокатско възнаграждение в размер 500 лв. Жената признала иска, но поискала да бъде намален размерът на адвокатското възнаграждение. Молбата ѝ обаче не била уважена. В мотивите на съда е записано, че защитникът трябвало да се яви в три заседания, тъй като жената не могла да бъде открита. Едва на четвъртото делото било обявено за решаване.

Така, освен че ще заплати две глоби, пияната шофьорка дължи 1 200 лв. обезщетение на униформения, заедно с пълния размер на адвокатския хонорар и съдебни разходи в размер на 50 лв.

Решението подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    68 4 Отговор
    Правилно. Нема да карат нетрезви и после да се правят на ощипани.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 asd

    61 5 Отговор
    малко и е на мръсната к*рва
  • 4 Бате дай 50 стинки эа баничка

    55 3 Отговор
    Аман от урвенски номера.Ама тоя ако не беше ченге а случаен човечец щяха да и повярват на мамуната по презумция.
  • 5 ххх

    36 4 Отговор
    Полицая никого не осъдил.Осъдил я е съда. И като преписвате от съдебните актове гледайте да не допускате грешки,защото иначе изглежда смешно!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 5 Отговор
    пиян човек съдран чувал
  • 8 Ееееееее

    20 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сигналът бил изпратен до ОД на МВР Пловдив, откъдето назначили проверка. Тя обаче не установила никакви нарушения от страна на мъжа.!!!!!!!!!!!!!!!! А някой дали е очаквал "ГАРВАН на ГАРВАНА ОКО ДА ВАДИ"?!!!!!!! Всичко това е толкова смешно и жалко, че не си струва да се коментира.

    Коментиран от #14

  • 9 0000

    12 0 Отговор
    Тази бая се е наиграла
  • 10 Дългият

    12 1 Отговор
    Полицаите когато са на дежурство,трябва да носят камери...
  • 11 ИВАН

    2 8 Отговор
    Абе защо се заяждат с жената - пийнала, голяма работа, нали не е направила произшествие и нарушение ... педалски ченгета и подлизурковци, служители на закона, ама на кой закон - дето само тормози хората
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    9 3 Отговор
    Това скапано ченге да си мълчи и да не се прави на големата работа ..щял да съди той нещастника му долен..нали постоянно ни спират и се правят на важни и на големата работа ...бяха ме спряли и ми правят проверка ..видях как спират един друг за без колан ..той спря и им показа картата че е тъпа кука като тях и те го пуснаха даже едната кука му вика . Колега лек път и умната ...а глобата е 50лв.и 10точки за непоставен предпазен колан ..той беше с цивилна кола не беше с униформа ..за тъпите куки може компромис а за обикновения гражданин наказания...те да не са с два чифта а продажни куки

    Коментиран от #15

  • 14 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ееееееее":

    Айде, айде, нарязала се като прасе, театри, после чак в районното, като и натресли още актове заради наркотиците, се сетила, че полицаят, дето я спрял всъщност бил груб и я налазил сексуално... И го заявила в протест.... срещу актовете.... Ти въобще не си в ред....
  • 15 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Не става така. Нито са били прави да пуснат ченгето в твоя случай, нито пияната е права в този случай. Освен това носенето на колан е за лична сигурност, шофирането пиян застрашава околните. Баят голяма разлика.
  • 16 Служител на МВР

    3 0 Отговор
    Браво на колегата от МВР. Само така ще докажем, че не сме корумпирани.