Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 15:00 6 070 8

Синът на екзекутиран бизнесмен стои зад криптоферма в Българово

  • криптоферма-
  • криптовалута-
  • йордан стаматов-
  • димитър стаматов-мастара

Става дума за 33-годишния Йордан Стаматов, син на демонстративно екзекутирания през 2002 г. бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара

Синът на екзекутиран бизнесмен стои зад криптоферма в Българово - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Синът на екзекутиран бизнесмен стои зад криптофермата в Българово. това съобщи Флагман.БГ, като цитира свои източници от обществото на криптокопачите. По непотвърдена информация, след сверка между всички конкуренти и участници във виртуалната миньорска дейност, се оказва, че арестуваният за 24 часа е известна фигура от Бургас. Става дума за 33-годишния Йордан Стаматов, син на демонстративно екзекутирания през 2002 г. бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара.

Мастара бе сред представителите на крупния бизнес, в периода 1995-2002 г. притежаваше месопреработвателни предприятия и развиваше строителна дейност. Той бе убит с един куршум в сърцето на тротоара на бул. „Стефан Стамболов”, докато се любува на строежа на собствения си хотел.

По ирония на съдбата 15 години по-късно порасналият му вече син Йордан става инициатор на подписка, в която са включени над 600 граждани, атакуващи Общината за по-безопасна среда за пешеходците. Йордан Стаматов поведе политическа битка за връщането на пешеходната пътека между днешния бар „Фабрик” (бивш „Кашмир”) и бизнес сградата отсреща. Именно на тротоара срещу тази зебра от снайперист бе застрелян баща му. Днес там се издига сграда със смесено предназначение.

През 2017 г. в обществените среди се заговори, че момчето има бъдеще – както като предприемач, така и като политически лидер. До залавянето му в грохналото помещение в Българово, където се е надявал да стане бързо реален милионер, никой не би допуснал, че материално осигуреният младеж би рискувал да зачеркне завинаги бъдещето си заради кражба на ток.

Предстои от Окръжна прокуратура да преценят дали Стаматов-младши е имал съучастник, разбиращ от схема за отклоняване на електричество. От друга страна за сглобяването на цялостната инсталация са необходими, според експертите, специфични познания по микроелектроника.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оракул

    35 1 Отговор
    Използвам момента да попитам къде са конфискуваните от прокуратурата биткоини на стойност от 3 до 6 милиарда долара?
  • 2 бравос

    20 0 Отговор
    В кочината на уважение и почит се радват крадците, лъжците и разбойниците, така, че не се кахърете за момчето, ще има светло бъдеще. Краденето на ток ще добави допълнителни точки към CVто му. Един истински бъдещ политик.
  • 3 Дълбоко Виждащ

    3 1 Отговор
    в главите на милиционерите са!единственно можете да използвате машини за криптовалута за отопление през зимата....ще ви излезе по евтино от бг-парно,а и ще разчитате....Когато биткойна стане 100хиляди долара.....младежа е действал правилно,само безплатен ток му носи печалба!не подценявайте българите ...много от тях имат специфични умения и не са на държавна хранилка!в момента биткойн е10634 американски долара!Изгодно е било ако това сте го направили в началото!Засега инвестиция в криптовалута е като инвестиция в бг-облигации 50г на миналия век....
  • 4 българка

    5 1 Отговор
    Явно този младеж не е съобразил да застане от правилната страна на престъпниците в държавата.
  • 5 Gen Gurko

    14 0 Отговор
    Какъвто бизнесмен бил бащата, такъв "бизнесмен" и сина.
  • 6 Цецо

    8 0 Отговор
    Марийче, думата бизнесмен има определено значение, което изобщо не съвпада със значението на думата мутра... време е да научиш нещо, все пак не си малка вече!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аре

    2 0 Отговор
    Миньор казваш бил баща му, миньор е и той.