Last news in Fakti

31 Октомври, 2012 13:57 1 528 1

12 години зад решетките заради брутално изнасилване

  • съд-
  • изнасилване

Варненският окръжен съд определи наказание от 12 години затвор за Алекси Митев от с. Радан Войвода, община Вълчи дол, Варненска област, за две тежки умишлени престъпления - отвличане и изнасилване на жена, извършени при условията на опасен рецидив. За отвличането подсъдимият беше наказан с 12 години лишаване от свобода, а за изнасилването получи 6 години затвор. Митев ще трябва да изтърпи по-тежкото от наложените наказания.

Първата съдебна инстанция призна вината на многократно осъждания подсъдим за това, че на 3 януари миналата година отвлякъл чрез насилие и жестокост жена от същото село и я изнасилил, като използвал сила и заплахи.

Алекси познавал пострадалата, с която в миналото имал интимна връзка. Заради злоупотребата с алкохол, криминалното му минало и заради децата, които гостували често на майка си, жената преустановила връзката си с него. Подсъдимият я пребил, което принудило пострадалата да се пренесе да живее в дома на сестра си в с. Радан войвода. Последвал телефонен тормоз и заплахи за саморазправа спрямо всички, които обитават този дом.

Вечерта на 2 януари 2011 година, след солидно количество погълнат алкохол, Алекси разбрал, че жената, която преследва, е сама в къщата. Първо пребил човека, който се оказал оставен от близките на пострадалата, за да я пази. След това разбил вратата на дома и се нахвърлил с юмруци и удари върху на жената. Принудил я със заплахи да се облече и като продължил да я налага, я повел към дома на леля си. Роднините му отказали да го приемат и той отвел със сила жената в необитаваната къща на своя братовчедка.

Последвало ново насилие и заплахи. Въпреки съпротивата, безпомощната жертва била изнасилена и принуждавана да лъже по телефона своите близки за местонахождението си. Със съдействието на полицията насилникът е задържан още на 3 януари миналата година. Съдебните експерти установили пораженията върху тялото на жената, както и факта, че е била изнасилена.

Подсъдимият не признал вината си за тежките престъпления и дори заявил, че е бил жестоко пребит от разследващия полицай при ареста. Установено е обаче, че е бил разпитван от жена полицай и то в присъствието на адвокат.

12 годишната присъда, която Алекси Митев получи от ВОС за отвличане и изнасилване на жена, може да бъде обжалвана или протестирана в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    0 0 Отговор
    Страшен закон имаме
    Така и така ще ме осъдят на 12 г. за отвличане.
    А за изнасилване и 1 ден повече няма да ми дадат, ами да взема, че да те опъна ...