Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 14:39 2 394 5

Шофьор на тролей отива на съд заради смъртта на мъж

  • тролей-
  • пътник-
  • смърт

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съд

Шофьор на тролей отива на съд заради смъртта на мъж - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу шофьор на тролей заради смъртта на пътник. Наказанието в случая може да стигне до 6 г. лишаване от свобода.

Вечерта на 11.02.2019 г. около 19,20 ч. водачът спрял превозното средство на спирката „Център по хигиена“. Възрастен мъж се насочил за слизане към предпоследната врата. При затваряне на вратата на тролея, якето му се захванало за нея.

Шофьорът не погледнал в камерите и огледалата и потеглил. Тролейбусът повлякъл възрастния мъж, като в един момент якето се освободило от вратите и той паднал на пътното платно. Вследствие на получените травми починал на място.

Обвиняемият спрял тролейбуса, едва след като видял подадения му сигнал от намиращ се отвън гражданин. Той имал техническа възможност да предотврати ПТП, но с действията си не осигурил безопасното слизане на пътника. Шофьорът на тролейбуса бил длъжен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едва след това да потегли.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият получил множество травматични увреждания, като причината на смъртта е спиране на сърдечната дейност, се казва още в съобщението от прокуратурата.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 15 Отговор
    имахме ние някога смъртна присъда
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 12 Отговор
    ватмана ще си излежи ако изобщо лежи в пандиза но възрастниягосподин няма да се върне жив
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 10 Отговор
    при соца ватмана щеше да получи смъртна присъда ватман убиец
  • 4 Зара

    10 0 Отговор
    Това е нещастен случай Козлодуй,човека не го е видял,те на убийците им дават 5-6г. ти искаш смъртна присъда,много си жесток и злобен
  • 5 Гого

    0 1 Отговор
    Корона вирус е виновен