Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 16:48 3 816 11

Откриха 100 000 къса цигари в куриерска пратка с термопанели

  • термопанели-
  • строителни панели-
  • цигари

Строителните панели били „напълнени“ с цигари след като пяната в тях била издълбана

Откриха 100 000 къса цигари в куриерска пратка с термопанели - 1
Снимка: АМ

На 23.10.2020 г. митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване - Тракийска“ в ГД МРР извършват проверка в склад на куриерска фирма в района на Пловдив. Проверена е селектирана пратка, подготвена за изпращане към Великобритания, чието съдържание е описано като термопанели.

При огледа на осемте „сандвич“-панела митническите служители установяват разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях. След като отделят ламаринените плоскости на панелите установяват, че изолационната пяна в тях е издълбана и свободното пространство е напълнено със стекове цигари. Във всеки панел са открити по над 80 стека нелегални цигари.

Общото количество на намерените тютюневи изделия е 5000 кутии /100 000 къса / с марка “KARELIA Blue“ с надписи на гръцки език, без акцизен бандерол. Установено е, че изпращач и получател са български граждани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    19 2 Отговор
    И децата знаят ,че тиквича превзе производството на цигари, печатниците с дубликати на банктноти и ко ли още не...хвърлил е малко пепел сега за заблуда...
  • 2 Емил

    16 2 Отговор
    Тъпо! Кой ингилизин ще внася термопанели от България?! Да ги пяхте скрили в домати или краставици!!!
  • 3 Фактология

    3 2 Отговор
    От доста години пристигат такива цигари на Пирея и оттам ги разхвърлят по пазарите в Атина.В повечето случаи се продават от руснаци.Пуших такива евтиния,но са отврат.Странно ми е при толкова сериозна полиция в разузнаването на Гърция все още допускат да се внасят цигари през Пирея.

    Коментиран от #4

  • 4 Емил

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Фактология":

    В последните 30 години цигарите стават все по-голяма отврат! За пушене стават само хаванските пури и тютюна за лула!
  • 5 Ахаххахахаах

    11 0 Отговор
    Това са 10 кашона цигари! Добре де, това ли е “грандиозната” работа на мвр и прокуратурата? И за тези 10 кашона кой знае колко разходи са направили! Отврат!
  • 6 Перо

    3 4 Отговор
    Мастербокса се казва бе пейзан
  • 7 Ахахахха

    6 0 Отговор
    Тъпоъгълнико, с една мозъчна клетка, мери си думите! Това, че използвам български думи, а не “мастърбокс”, а ти плюеш говори за теб само едно, че си пълен “тулуп”. Ограничено и некадърно същество! Яж си фингърите и си ближи тукуп’с ассес и не смърди, а изтичай в канала при твойте смърдящи зелени събратя! Маааршшшш дебилл!
  • 8 Перо

    0 3 Отговор
    Алоу,кашоните учи думите бе цървулан

    Коментиран от #10

  • 9 Я яяя

    0 0 Отговор
    Пратка за медийте, другото е вече на пезара
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пероооо

    0 0 Отговор
    И дълбочина, пак правописа