Last news in Fakti

14 Ноември, 2012 21:13 1 999 0

Българите в Малайзия обжалват смъртните присъди

  • българи-
  • малайзия-
  • смърт

Българите, осъдени на смърт в Малайзия за трафик на наркотици, обжалват наложените им най-тежки присъди.

Жалбата е била внесена пред апелативния съд на 9 ноември от нов местен адвокат, който безвъзмездно е предоставил услугите си по казуса, след като досегашният защитник на Георги Бакалов и Иван Костов се отказа от процеса след края на първата му фаза, съобщи бТВ, позовавайки се на информация от Министерството на външните работи. Новият адвокат се е ангажирал със сънародниците ни след среща със специалния пратеник на България по случая – посланик Ангел Орбецов, уточни Нова телевизия.

Георги Бакалов и Иван Костов от Нова Загора бяха арестувани на 18 май миналата година с обвинение в трафик на близо 6 килограма амфетамини, за което бяха осъдени на смърт чрез обесване. В азиатската държава обаче най-тежкото наказание не е прилагано от години.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА