Last news in Fakti

19 Декември, 2012 16:24 7 239 12

Българи осъдени на 20 години затвор в Уганда

  • българи-
  • уганда-
  • осъдени-
  • фалшифицирани-
  • банкови карти
Българи осъдени на 20 години затвор в Уганда - 1
Снимка: New Vision

Четирима българи бяха осъдени по обвинение за незаконен достъп до компютърни данни и фалшифициране на банкови карти в Уганда, съобщи сайтът на местното издание New Vision.

Иван Ганчев, Милен Кацарски и Адриан Димитров получиха наказание от 20 години лишаване от свобода, а Антон Иванов – 10 години зад решетките.

Сънародниците ни са признати за виновни по 33 доказани случая на фалшификация на карти и техните пинкодове, при което са изтеглили неназована сума пари, но се предполага, че може да са отговорни и за още киберпрестъпления. Всички ощетени били клиенти на местната Stanbic Bank.

По време на процеса съдията Джулиъс Бороре е отхвърлил доводите на адвоката на защитата, че българите са били едва от два дена в страната и седем от картите са били подхвърлени в колата им от разследващ полицай. Според Бороре това е невъзможно, тъй като автомобилът е бил пазен от единия от обвиняемите от пристигането им пред банката до претърсването му.

Българите са били арестувани на 30 август при опит да поставят скимиращо устройство на банкомат в столицата Кампала. Те са заявили пред съда, че са пристигнали в страната като бизнесмени – инвеститори в търговия с кафе и захар. В страната са живеели в Наалиа. Ганчев и Кацарски са посочили, че имат регистрирана инвеститорска компания, но не са успели да намерят захар с добро качество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 memo

    1 0 Отговор
    Ето това е правосъдие-не като нашите съдий,които ги пускат условно,и тези уроди карадат честно изработени заплати на хората.Вече се чудя защо ли покицията си прави труда да хваща престъпници,като съда в БГ ги пуска/корупция останала от комунизма/
  • 2 Гост5

    1 0 Отговор
    Прочухме се .... ама с какво? Кой крив кой прав не се знае, ама тия съдии не си поплюват. Трябвало е да го знаят нашите преди да идат чак в Уганда. и толкова ли няма захар в Европа, че африканска ще купуват и продават??? Кой ще повярва на подобни тези? В БГ сигурно само...
  • 3 Ван

    1 1 Отговор
    Малий, тия угандийци много са напреднали, за два дни фащат престъпниците /и то за кибер престъпление/ и вече ги съдят.

    Коментиран от #7

  • 4 чичо

    1 4 Отговор
    Предлагам да внесем съдии от Уганда.
  • 5 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    И в УГАНДА и.рахме г..но!После се чудим защо ни рисуват като турски клозет на входа на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!........сега когато
    написъх този коментар почувствах някакво неловко притеснение и
    изчервяване!.......БОЖЕ, след хиляди години си оставеме племе!....
  • 6 Silistra

    0 1 Отговор
    Язък за Ацито !!!
  • 7 Григор Николов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ван":

    Като погледна мордите на нашите инвеститори - позабавили са се !
  • 8 смях

    1 0 Отговор
    Драги ми смехурковци, много сте заблудени за правосъдието в така наречената държавица Уганда. Тия присъди са за пред хората, айде да видим колко ще лежат....само, като гледам какви кибер престъпници имаме и се пукам от смях, тия момчета обрах пешкира
  • 9 Килиризатора

    0 1 Отговор
    Хайде да се обзаложим ,дали всички ще ги ш....т в затвора или ще има хора които ще ги пропуснат!?!?!?!?!?Дошли близките им в "Отечествен Фронт" да търсят защита от държавата!!!!!!?!Алооооооооуууууу ,не може данъкоплатеца да плаща за защитата на престъпници!!!!!!Само можем да им купим презервативи да не вземат да забременеят ,че да ни докарат некои черни съдии като техните ,па да се чудим кво да правим!!!!
  • 10 nikoq

    1 0 Отговор
    никой не заслужава 20г. за това трябва да се направи нещо за тия момчета,семейства
  • 11 Уго Андев

    0 0 Отговор
    странно мълчание от страна на министъра на ВР, на ВнР и т.н. А как виеха като задържаха Боевски. Абе...дали началниците ни нямат кръвна връзка с международния наркотрафик?
  • 12 niki

    0 0 Отговор
    не сме българи-доказахме го още веднъж.Това не може да се случи в Сърбия, Македония или Гърция. РАДВАМЕ СЕ КАТО ИДИОТИ. Какво прави външно??????????? Ще им тежи на съвеста