Last news in Fakti

20 Ноември, 2012 20:43 1 090 0

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на аксаковския бизнесмен

  • димо стоянов-
  • аксаковския бизнесмен-
  • борислав енев-
  • арест

Апелативният съд във Варна днес потвърди първоначалния арест на Димо Стоянов, привлечен като обвиняем за убийството на аксаковския бизнесмен Борислав Енев. 26 годишният родина на убития беше задържан под стража от Варненския окръжен съд едва след като  следствените действия установиха, че Енев е бил убит на 7 ноември 2012 година в дома си с изстрел в тила, а племенникът му е бил последният, с когото бизнесменът е разговарял.

Втората съдебна инстанция не само потвърди ареста, но направи и пълен анализ на доказателствата, които обосновават предположението, че Димо Стоянов е съпричастен към тежкото престъпление, за което се разследва. Разпечатките от входящите и изходящите повиквания на убития са установили, че Стоянов е последният, когото бизнесменът е набрал по мобилния си телефон в 14,03 часа на 7-ми ноември. Първото входящо повикване след този час е в 14,31 от други свидетели, които са останали пред дома на Борислав Енев, повече от час без да могат да влязат и да разговарят с него, въпреки уговорената среща. Свидетелски показания се установили, че след 14,03 обвиняемият е посетил Енев и е останал там до към 14,20 часа.

Знае се вече, че бизнесменът е убит с изстрел от пистолет в тила, а седмица преди убийството Димо е показвал закупено от него огнестрелно оръжие на свои близки, които са дали показания. Все още не е открито оръжието на убийството. Важно обстоятелство е, че жилището на Енев е било заключено отвън, а освен него, Димо е единственият, който е имал ключ за дома на бизнесмена.

След като мотивира обоснованото предположение, че племенникът на убития е съпричастен към тежкото престъпление, Апелативният съд във Варна потвърди основанието, че за  това деяние, единствената правилна и законосъобразна мярка за неотклонение е „задържане под стража”. За умишлено убийство законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или такава без право на замяна. Тежестта на обвинението и на наказанието мотивира и този съд за извода, че има реална опасност ако е на свобода Димо Стоянов да се опита да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.
Съдът констатира, че от самото начало на разследването по това дознание се работи професионално. Последователно се събират и проверяват  доказателствата и твърденията на всички страни и свидетели.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо  Димо Стоянов, привлечен като обвиняем за убийството на аксаковския бизнесмен Борислав Енев е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА