Last news in Fakti

23 Декември, 2020 17:42 3 154 14

Ферма за криптовалута в Сливенско крадяла по 4000-5000 лева ток месечно

  • криптовалута-
  • кражба на ток-
  • ферма за криптовалута-
  • мечкарево

Незаконното присъединяване към електропреносната мрежа в село Мечкарево се разследва от властите

Ферма за криптовалута в Сливенско крадяла по 4000-5000 лева ток месечно - 1
Снимка: БГНЕС

Разследване на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа е започнало в началото на тази седмица от служители на ОДМВР-Сливен и ЕВН, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Сливен. .

Операцията е проведена на 22 и 23 декември в сливенското село Мечкарево под ръководството на прокуратурата. Екипи на ЕВН и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен са извършили проверки в селскостопанска постройка в близост до село Мечкарево. На място са установени двама мъже на 38 и 30 години от град Пловдив и град Перущица. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. В сградата е намерена инсталация, включваща компютърни компоненти, системи за охлаждане, инсталация за захранване на устройствата и друга техника. При съвместните действия с представители на електроразпределителното дружество се установява, че потребената ел. енергия не се отчита. По първоначални данни месечният разход на ел.енергия е около 4000 - 5000 лева. В помещенията са установени още 500 компютърни конфигурации, подготвени за включване.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен, за извършено престъпление по чл.234в, ал.1 от НК. Периодът на ползване на устройствата и пълният размерът на нанесената щета са в процес на установяване.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    22 2 Отговор
    Не ги съдят, а тока го плащаме ние ! Повечето такива ферми са на полицаи

    Коментиран от #3

  • 2 Тъпа работа

    2 1 Отговор
    Сега ако се окаже че са се опитали да бягат и са им минали през ръцете и краката с джиповете, другите ще се замислят! Ама и Тея от Енергото много тъпи! Ква полиция викат? Чистене на място и дърпаш шалтера!

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Винкело

    9 1 Отговор
    Започвате ли да схващате логиката на копачите-крадци на ток? Винаги в съседство на някое циганско поселение. Така, като усетят кражбата, органите си казват: "Е, ами те са така, етнокултурни особености, ние и без това не ги закачаме". И минават между капките.
  • 6 Антигерб

    3 1 Отговор
    Е сега ще се появят и криптовалути в чекмеджето на баце а каскетурата ще каже че няма данни за престъпление а потребената електроенергия е отчетена в чекмеджето и закрива досъдебното производство.
  • 7 Хаджи Хаджи Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тъпа работа":

    А за кражбите на ЧЕЗ и ЕОН от народа, под под формата, на всички възможни такси , кой че търси отговорност! ??? 3 калорифера по 6 киловата могат да сгреят една къща! 18квт х 25 ст = 19,50 лв на час! 468 лв на ден и 14хл на месец! Ами те са похарчили, к8лкото един котлон!

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    6 0 Отговор
    Всички загуби са калкулирани в цената към клиентите така че кражба от електрическите компании няма. Кражбата е към клиентите. Ще се върнат ли техните пари?
  • 9 Унху

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Бате калориферите са по 4 киловата,ама мани това.18 киловата по 25 стотинки са 4.50лв.
  • 10 аспарух

    1 0 Отговор
    ами типично българско крадлив народ после циганите виновни нали
  • 11 Надрусана Крава

    0 0 Отговор
    Тея за магнит на електромера не са ли чували? Направо се замислих дали и аз да не си пусна някоя друга копачка.. Краденето от крадци си е чист бизнес в БГ :)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кольо

    1 0 Отговор
    Боко и полицията им се възхищават на такива,хакери копачи и разни лаiнари.Сега ще ни разхвърлят джендарасите от енерго и ще си платим.До сега не съм чул някой да е осъден,та те все не известни .