Last news in Fakti

31 Декември, 2020 13:46 2 397 5

Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове на "Дунав мост" при Русе

  • pcr тест-
  • дунав мост-
  • измама-
  • русе

При различни случаи софиянец и габровлия са се опитали да преминат границата неправомерно

Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове на "Дунав мост" при Русе - 1
Снимка: БГНЕС

Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове разкриха гранични полицаи на "Дунав мост" при Русе. Случаите са от 29 декември, но не са свързани помежду си, предаде Българската национална телевизия.

С разлика от около 4 часа с измама са опитали да влязат в Румъния двама мъже. Те са използвали изтеглени от интернет бланки. Софиянец е показал на смартфона си документ, според който има отрицателен резултат на теста за COVID-19. Смесеният българо-румънски екип на "Гранична полиция“ обаче се е усъмнил в истинността му и след като мъжът не е успял да докаже, че е минал изследването, е бил върнат обратно в страната ни.

Жител на Габрово пък е бил разпечатал бланка от тест, която след проверка е установено, че е подправена. Заради опита му за измама срещу него има образувано и досъдебно производство.

Това са поредни подобни случаи. При предходните по-рано този месец семейство от Разград и трима русенци не бяха допуснати в северната ни съседка, след като представиха фалшиви PCR тестове на българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост“ при Русе.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    23 3 Отговор
    То и реалните са измама.
  • 2 Софийска сган

    10 0 Отговор
    Всичко тръгна от маймурниците в софия....преди 32.год.и процеса е трудно обратим...ПУМИЯРИ..АЛЧНИ...
  • 3 Кински

    6 1 Отговор
    Аве хора правете си пср тестове .по добре пари за тестове отколкото пари за рушвет на алчните митничари .и румънски и български .работят комбина делят парсата накрая на смяната.

    Коментиран от #4

  • 4 Ти да не си

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кински":

    в схемата на хунтата, че агитираш? Един тест е на себестойност 10-15 лв, а ти искат много повече. Шкавчета да се пълнят, нали! А знаеш ли, че ПСР тестовете в Германия и редица др. държави са абсолютно безплатни. Да ама не и в държавата на мутрата. Тук овцете трябва да се доят...
  • 5 Кински

    2 1 Отговор
    А ти скоро май не си ходил до Европа .минаваш Русе рушвет.после на унгарската граница пак проблеми рушвет .Австрия задължително пср.германия пак пср .кой ти говори тука за доене .аман от разбирачи .просто казвам правете си тест да нямате главоболия с пътуването.ти като разбираш толкова тръгни за Европа без пср.с и вероятността да те върнат 99%.аман от разбирачи.