3 Декември, 2012 21:22 745 3

Фалшива бомба пред съда в Исперих

  • исперих-
  • фалшива бомба-
  • съда

Подхвърлиха камуфлажна бомба за сплашване пред съда в Исперих. Заради бомбената заплаха служителите бяха евакуирани, а районът беше блокиран от полиция повече от 4 часа, предаде bTV.

Камуфлажната бомба била оставена по обед на стъпалата пред съда. Пакетът с прахообразно вещество, залепен мобилен телефон и жици, е тежал около килограм и половина.

Екипът на ДОТИ провери съдържанието му с робот, след което сапьор провери пакета от близо.

След като бе сигурно, че телефонът е изключен и не може да бъде задействан дистанционно, пакетът беше отворен.

„Случаят се поема от Териториалното звено за борба с организираната престъпност в Разград. Досъдебно производство ще бъде образувано във връзка с тези бомбени заплахи, които напоследък започнаха да се превръщат в мода,” каза Илияна Георгиева, говорител на Областната дирекция на МВР.

В сградата на съда в Исперих работят чиновници на още три институции - на общината, Бюрото по труда и на РУСО, които бяха евакуирани.

От съда заявиха, че това не е първа бомбена заплаха. Досега е имало и други анонимни сигнали, вероятно от граждани, недоволни от съдебни решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.