Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 15:39 1 810 5

Разследват лекар от Исперих заради фиктивни прегледи и фалшиви документи

  • разследват-
  • лекар-
  • исперих-
  • фиктивни прегледи-
  • фалшиви документи

Направени са менте прегледи на над 190 човека 

Разследват лекар от Исперих заради фиктивни прегледи и фалшиви документи - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Разследват лекар от Исперих заради фиктивни прегледи и неистински документи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград цитирани от БНТ.

От иззетите материали става ясно, че медикът е извършил фиктивни прегледи на над 190 лица, за което се е възползвал от парично възнаграждение. Неговата практика е на територията на град Исперих и близките седем села. В хода на разследването са установени данни за съставяне на документи с невярно съдържание, за които са получавани неправомерно средства от НЗОК.

Действията на служителите на реда са част от проверките, свързани с установени груби закононарушения при гласуването в подвижни секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година.

Данни за извършени престъпления са констатирани и при изготвянето на неистински медицински бележки, които са използвани за гласуване в подвижна секционна избирателна комисия на предходните избори.

По случая е образувано досъдебно производство, като всички материали ще бъдат докладвани в прокуратурата, когато приключат съответните проверки. В процес на изясняване е и размерът на нанесената щета.

От полицията уточниха, че продължават действията и проверките им по огласените в края на октомври от директора на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков случаи на завишен брой на заявки за гласуване с подвижна избирателна кутия от хора с трайни увреждания в региона.

Тогава бяха образувани общо 9 досъдебни производства, а старши комисар Минков разкри фрапиращи разкрития, включващи признания на хора, които разказват, че не са подавали заявления за гласуване в подвижна секция, че не са се срещали с личния си лекар от няколко години, както и за едно и също медицинско лице издало огромен брой документи с невярно съдържание.

Разследването продължава, като действията на криминалистите обхващат медицински и длъжностни лица в общините – с оглед установяване на случаи за безконтролно приемане на заявления, без проверка дали въпросните податели отговарят на законовите изисквания.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закс

    5 2 Отговор
    Само така !
  • 2 Е за

    6 2 Отговор
    тва ще сте здравно осигурени и пак ще си плащате за прегледи и манипулации, докато такива лекари мафиоти работят
  • 3 Помощ 112

    3 3 Отговор
    Като чуя лекар първите неща които ми изникват в главата са корупция и мафия
  • 4 Европа

    1 2 Отговор
    Най големите подръжници на ББ. Кражбите узаконени. А за сертифицираните лаборатории.. Без думи.. Шеф на лаболатория е със заплата 10 бинки
  • 5 Европа

    0 0 Отговор
    Днешните лекари, най корумпираните и крадливи и алчни. В лабораториите взимат по 10 хиляди лева заплта.