Last news in Fakti

19 Януари, 2021 06:27 2 063 3

Отново тръгва делото за фалита на "Дупнишка популярна каса"

  • дупница-
  • дело-
  • каса-
  • ивона близнакова

Обвинителният акт е срещу Ивона Близнакова, съпругата на самоубилия се преди повече от година Георги Близнаков

Отново тръгва делото за фалита на "Дупнишка популярна каса" - 1
Снимка: БГНЕС-архив

Делото по фалита на "Дупнишка популярна каса", по която ищци за измама с необосновано високи лихви са над 200 вложители, се възобновява, обявиха от кюстендилския Окръжен съд, предаде БНР.

Обвинителният акт, изготвен от Окръжната прокуратура-Пловдив, вече е срещу Ивона Близнакова, съпругата на самоубилия се преди повече от година председател на „Дупнишка популярна каса“ – Георги Близнаков.

Касата фалира през 2016 г. Месеци наред Близнакови привличали вложители с обявена лихва до 16%.

Парите си при тях влагали дори и местни магистрати - съдии и прокурори, има и такива, които вложили до 200 хил. лева, изкарани от техни близки по гурбет в чужбина.

Всички те - 222 души, ситуирани като страна по делото, загубиха парите си. Съдът върна делото за доизясняване на ОП-Пловдив, в града под тепетата е последният адрес на “Дупнишка популярна каса“.

След това делото започна при драматични заседания в Дупница и напиращи да влязат в залата измамени вложители. След самоубийството на съпруга Георги Близнаков, който скочи от жилищен блок в Благоевград, делото беше спряно. Сега тръгва отново.

Пострадалите ще се призоват за разпоредителното заседание през месец март и резервните му дати, като се подредят в списъка по азбучен ред и се разделят по равен брой, от по 74 лица за всяка от трите дати през посочените месеци.

Заседанията ще стават при максимално спазване на противоепидемичните мерки, обявиха от съда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бaро Вкаров

    17 0 Отговор
    Балъците никога няма да свършат.🐵
  • 2 324

    10 0 Отговор
    Алчността те заслепява и не мислиш трезво, но жалкото е че все пак да се влачи 5 години не ми се струва правосъдие. Едва ли ще получат някакви пари
  • 3 Хачо Бояджиев

    3 0 Отговор
    Ганя е лаком за високи лихви и се лови на въдицата като шаран