Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 17:16 2 266 4

Оставиха в ареста мъжа, застрелял от упор свой съсед в Разградско

  • лъвино-
  • убийство-
  • исперих-
  • разградско

Престъплението е извършено в исперихското село Лъвино на 5 срещу 6 февруари

Оставиха в ареста мъжа, застрелял от упор свой съсед в Разградско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Варненският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в Разград, с което под стража е бил задържан Илхан А., съобщиха от пресслужбата на съда.

Трийсет и осем годишният мъж е обвиняем за това, че е застрелял от упор свой съсед. Престъплението е извършено в исперихското село Лъвино на 5 срещу 6 февруари с пневматична пушка. Оръжието е законно притежавано и регистрирано.

Прокуратурата счита, че предвиденото наказание за това тежко деяние предполага наличие на реална опасност от извършване на престъпление и от укриване на обвиняемия. Освен това той е безработен, не е семеен, има съмнения за психичното му здраве, което предстои да бъде подложено на експертна оценка.

Съставът на Апелативния съд е споделил мотивите на първата инстанция и е преценил, че за настоящия етап от разследването определената най-тежка мярка за неотклонение е законосъобразна. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към деянието.

Съдът приема, че Илхан А. не е осъждан и няма негативни данни за личността му. Но тъй като е привлечен за престъпление, наказуемо с лишаване от свобода за срок от над 10 години, законът извежда наличие на реална опасност от извършване на престъпление и укриване. От досега събраните материали по делото не може да се направи извод, че обвиняемият е действал при неизбежна отбрана, се посочва в съобщението.

Определението на въззивния съд не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чапа е прав за бегето😂😂😂😂😂

    8 2 Отговор
    България е идиотско място, прокълнато място, населено с проклети хора. Иначе е красива страна“, заключи с огорчение скулпторът.
    Георги Чапкънов-Чапа: България е проклето място с проклети хора
  • 3 мечо

    0 3 Отговор
    Многу узверяхме хората
  • 4 анонимен

    3 1 Отговор
    това тежко деяние е защита при неизбежна отбрана,какво прави престъпника във чуждия имот