3 Януари, 2013 16:39 1 286 1

Задържаха суданци и сомалиец

  • суданци-
  • сомалиец-
  • сириец

Служители на ГПУ-Брегово задържаха двама суданци и сомалиец на 2 км от българо-сръбската граница.При гранично-полицейска операция около половин час след полунощ  граничните полицаи спрели за проверка софийско такси на пътя към ГКПП – Връшка чука. В него пътували 30 годишен гражданин на Сомалия, и двама суданци. Сомалиецът имал регистрационна карта на чужденец, суданците били без документи. Граничните полицаи установили, че тримата са задържани през септември миналата година при нелегално преминаване на турско-българската граница. След като поискали убежище, били предадени на Държавната агенция за бежанците и настанени в центъра на агенцията в столичния квартал „Овча купел”.  Чужденците се възползвали от по-облекчения режим и решили да продължат пътя си към Западна Европа. Навлизайки в граничната зона, тримата са нарушили Закона за убежището и бежанците. Те са задържани в ГПУ-Брегово. Работата по случая продължава.

Тази нощ на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната миниван, в който пътували двама мъже, две жени и три деца. Те представили белгийски документи, но граничните полицаи се усъмнили в три от тях. Извършена е щателна проверка, при която в автомобила са открити три сирийски паспорта. Така е установено, че двете жени и един от мъжете пътуват с преотстъпени документи. Пълнолетните са задържани в ГПУ-Свиленград, а децата са настанени в специализирано помещение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 атанас

    1 0 Отговор
    да се махате цигани , не ни стигат тия който имаме ами и други да замърсяват въздуха