Last news in Fakti

25 Март, 2021 17:21 3 008 6

Разкриха нарколаборатория за канабис в Старозагорско, задържани са двама

  • старозагорско-
  • канабис-
  • нарколаборатория-
  • опан-
  • марихуана-
  • наркотици

Растенията са били отглеждани в къща в село Опан

Разкриха нарколаборатория за канабис в Старозагорско, задържани са двама - 1
Снимка: МВР

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми П.К., на 38 г., и П.М., на 33 г., за това, че на 22.03.2021 г., в с. Опан, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително са държали високорисково наркотично вещество – канабис - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс, както и за това, че през периода от неустановена дата от началото на 2021 г. до 22.03.2021 г., в къща, находяща се в с. Опан, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, са отглеждали 160 броя растения канабис, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила - престъпление по чл.354в, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

Днес, 25 март 2021 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора, е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване. Предстои да бъде назначена химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена за да изсъхва.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    9 0 Отговор
    Пак удариха селскостопански производител правил шашми с Евросубсидии самостоятелно без отчет и такса спокойствие.
  • 2 Тъп

    5 1 Отговор
    Голема работа. Хванаха Пабло. По един часовник награда на прокуратурата и полицията.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ясно разбирам

    4 0 Отговор
    На оранжериите лаборатории ли им викат ??? А като я легализират пак ли ще и викате нарколаборатория ?
  • 5 Лудия касапин

    4 1 Отговор
    Високорисково наркотично вещество – канабис... Колкото е високорискова и литър ракия, толкова е и това. Ма поне няма, да прецака черния дроб.
  • 6 Нестава

    3 2 Отговор
    Това растение е разпространено навсякъде из България дори и да хванат всеки пак ще има семе за расад също като доматите и др.