26 Март, 2021 10:46 3 092 18

Ето на колко осъдиха дрогирания украинец, убил бременна и приятеля ѝ на пътя

  • дрогиран-
  • украинец-
  • ивайло минчев-
  • северинa коралска

Ивайло Минчев и Северинa Коралска пътували за поредния преглед при гинеколог в столична болница

Ето на колко осъдиха дрогирания украинец, убил бременна и приятеля ѝ на пътя - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Четири години и осем месеца затвор за дрогирания украинец, който през 2018 година уби бременна жена и нейния приятел. Инцидентът стана на автомагистрала „Тракия”, припомня NOVA.

Ивайло Минчев и Северинa Коралска пътували за поредния преглед при гинеколог в столична болница. Шофьор на ТИР обаче навлиза в насрещното и удря челно автомобила им. Върховният касационен съд решава, че за отнемане на три човешка живота, украинецът трябва да лежи в затвора само четири години и осем месеца.

„Ивайло и Северина пътуваха от Бургас за София заради усложнения в бременността. Обясниха ни, че фактът, че е била бременна, няма никаква тежест – неродено дете не се разглежда като отнет живот, въпреки че детето не е имало никакъв проблем. На мен и моите близки е известно, че е имало стеснение на участък от пътя, тирът се блъска в указателните табели, минава през мантинелата и се удря в колата на брат ми”, сподели Доротея Минчева – сестра на загиналия Ивайло.

Семейството не научава подробности за мъжа, освен че е украински гражданин, че е употребил наркотични вещества и че е признал вината си. Присъдата му е намалявана няколко пъти. Първоначално е осъден на 9 години, след това присъдата става 7 години, а преди два дни присъдата от 4 години и 8 месеца е потвърдена.

„За мен това е изключително неадекватно решение. Мотивите на съда са, че няма генерално нарушаване на правилата на движение и това, че той си е признал, което позволява на закона да намали присъдата с 1/3. Случаят вече не се разглежда като особено тежък”, каза още Доротея.

Това е финалното решение на съда и семейството не може да обжалва. Опечалените близки организират подписка, за да дадат гласност на проблема.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    71 0 Отговор
    Тази страна отива към края си. Човешкия живот не струва повече от 1000-1500 лева. Българите убиха България.
  • 2 ПСР

    50 1 Отговор
    Голяма трагедия!Такава загуба на млади хора.
    Чакайте справедливост тук!Ще има да почакаме.
    Иначе случаят не е тежък,според Съда си е направо лек.Какво толкова-надрусан убиец на пътя....Бог да ги прости още веднаж.
  • 3 Бг Клоунадa 🤡🏴🌚

    27 2 Отговор
    Почти 5 години за 3 убийства, мдааа, sounds legit......___________
  • 4 Присмехулник

    35 1 Отговор
    Тежко ни с тази Съдебна система..А и с управлението като цяло..
  • 5 Аааа укрите са по важни от

    21 1 Отговор
    Нас. Те са бьдещи членки на алианса и траяа да се галят с перце.
  • 6 Знайко

    7 17 Отговор
    Значи Максим Стависки може да е на свобода, само защото Мануела Горсова е "жив труп". А всички останали, трябва да гният до живот в затвора. 4 - 5 години в затвора е много време. Хора разберете го най-накрая отмъщението не решава проблемите на обществото. Нито ще върне умрелите. Затвора не е за отмъщение, а за превъзпитание и за предпазване обществото от опасните хора. В затвора трябва, да са само тези, които на свобода ще са опасни за околните. Има и други начини за наказване, като глобата, обществено полезен труд. Ако този виновен бъде наказан да плаща глоба и обезщетение в размер на 30% от дохода му в продължение на 15 години. Дали няма да му е по-гадно, отколкото да лежи по цял ден в затвора.

    Коментиран от #12

  • 7 Факт

    21 2 Отговор
    Да качат съдийте в дна кола и тираджията да мине през тях?
  • 8 Другия с коня

    14 1 Отговор
    Как заспива този съдия вечер....Дрогиран шофьор е Предумишлено убийство - търсил е кого да убие на Пътя...И понеже не са журналисти убитите....Ми що направо не му присъдиха Условно и мъмрене - друг път да не прави тъй,като е Дрогиран....
  • 9 Мимч

    12 1 Отговор
    Абе какви са тези наши толкова корумпирани и подкупни магистрати,че изобщо едва ли не оневиняват най големите убийци.Не знам,ако техните деца са убити за пари дали пак така ще постъпят,но възможно е .Това е голяма корупция в България и всички вкупом,трябва да освободят месстата на които са седнали....
  • 10 Гост

    14 1 Отговор
    Въпрос за 1 лв.: Имайки предвид този случай, на колко мислите че ще осъдят убиеца на Милен Цветков?
    И двата случая са аналогични: управление на МПС след употреба на упойващи вещества /наркотици/.

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Мимч

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Възможно е даже да го пуснат с условна,от немай и къде,птед обществото.Само пачки да има. И виновен ще излезе убития...
  • 12 Дедо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знайко":

    Излез от аквариума си....
  • 13 гост

    9 0 Отговор
    Томас Хобс -английски философ от 18 век: В една държава където няма законност, ред и дисциплина ЖИВОТЪТ Е КРАТЪК, ГАДЕН И ЕФТИН!
  • 14 плевен

    2 0 Отговор
    Към роднините: Сигурно е незаконно, но пък какво можете да загубите повече- публикувайте имената и снимките на съдиите. И пак и пак...
  • 15 Кога

    1 0 Отговор
    4 год и 8 месеца за 3 човешки живота и то не от обик. катастрофа , а предизвикана от дрогиран водач Господи ,защо си несправедлив.
    Държава която се управлява от Ахмед Доган, Дилян Пеевски и Бойко ,това се очаква..Аз се питам кога ще има Възмездие за строенето, не виждам наказани??
  • 16 Хккхх

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ще му праснат около маска, както и на този първоначалната от 9 години.
  • 17 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СЕ КРИЯТ ИМЕНАТА НА СЪДЛЯРИТЕ И СЪДЛЯРКИТЕ /ОТ НИКОГО НЕ ИЗБРАНИ /- КОИТО ВЗЕМАТ " РЕШЕНИЯТА "??????? НЕКА ВСИЧКИ ЗНАЯТ ИМЕНАТА ИМ - И РОДНИНИТЕ ИМ И СЪНАРОДНИЦИТЕ ИМ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 Тираджия

    0 0 Отговор
    Ама естествено че няма генерално нарушаване на правилата. То на магистрала да влезеш в насрещното движение , и да прегазиш 1 тон кола с 40 тона камион си е съвсем дребна работа. Особено след като преди това си се нашмъркал като за последно. Аз даже не разбирам що му дават на човека такава "голяма " присъда за тия незначителни нарушения.