Last news in Fakti

30 Април, 2021 21:27 7 329 34

Полицай заплаши с арест жп служител

  • полицай-
  • служител-
  • гара-
  • прелез

Докъде стигат правомощията на служителите на реда

Грозна сцена се е разиграла днес на жп прелеза между Карловско и Брезовско шосе. Пътни полицаи са заплашили с арест служителката в кантона, като се опитали да я принудят да вдигне бариерата, въпреки идващия влак. Действие, което е равносилно на престъпление, според наредбите в железопътната компания. Причина за неправомерната намеса на полицаите, бил възрастен водач, който извършил куп нарушения. Мъжът идвал от Карловско шосе и при спусната бариера изпреварил цялата колона и се опитал да пресече жп линията. Тъй като от едната страна прелезът се охранява само с една бариера, той успял да премине през нея, пресякъл релсовия път, но не успял да излезе, тъй като от другата страна пътят е препречен с две бариери, пише TrafficNews.

Служителката от прелеза го видяла и тъй като бил с малък автомобил, му казала да се изтегли максимално напред, за да е в безопасната зона. Малката кола била на разстояние от релсите, а в същото време се задал и влака, който идвал от гара Скутаре. Точно в този момент обаче се намесили двама униформени полицаи на мотори, които започнали да крещят на служителката да вдигне бариерата. Тя категорично отказала, като заявила, че подобна процедура е напълно недопустима, тъй като може да стане истинско меле. Единият полицай обаче продължил да настоява, като посочил белезниците си и предупредил, че ще я арестува. Служителката се уплашила много, но въпреки това отказала да изпълни заповедта. Двамата служители на реда повдигнали бариерите и шофьорът си излязъл. После поискали личната карта на жената, а тя се обадилана прекия си ръководител, за да му докладва за ситуацията.

В крайна сметка полицаите ѝ взели данните и отишли да съставят акт на нарушителя. Час по-късно на място пристигнал друг мъж с полицейска кола, който се представил за началник и поднесъл извинения на служителката и каза, че "колегите малко са си превишили правата".

Всъщност в случая не става дума "за малко превишаване на правата" , а за истинско своеволие и пълно непознаване на правилата, които важат за железопътните трасета. В ситуация, когато влак е навлязъл в междугарие, служителят на прелеза трябва вече да пуснал бариерите и в никаква ситуация да не ги вдига, докато машината не се изтегли. Освен това, на определено разстояние от прелеза , бариерите се заключват автоматично. Изключения не се правят нито за пожарни, нито за линейки. Причината е да се избегнат възможните предпоставки за тежка катастрофа, тъй като спирачният път на един влак, дори и той да се движи с ниска скорост, е много дълъг - над 300 метра.

Служителите на прелезите са наясно с процедурата и я спазват стриктно, тъй като дори дребно нарушение може да доведе до сериозни последици.

Полицаите обаче явно са решили, че тези правила могат да бъдат заобиколени /по тяхна заповед!/ и след отказа на жената, те са я заплашили с арест. За щастие не са реализирали заплахата си, тъй като прелезът е щял да остане без охрана.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оракул

    90 8 Отговор
    Кантонерът е трябвало да пусне полицаите през прелеза и с удоволствие да стриймва в мрежата онлайн как влака помита дебилните милиционери.Жалко,щеше да има мноо лайкове.
  • 2 Глей ги сега

    47 5 Отговор
    Що не са отишли на крака при него,да го закопчаят,и като мине влака да се върнат за колата си,явно нещо ми убягва..

    Коментиран от #20, #26, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 старши

    56 2 Отговор
    Реформа на МВР - то трябва.,реформа!
  • 6 Мутристан

    43 4 Отговор
    Щом бията протестиращи против Мутрата - получават индулгенция. Включително за няколко бъдещи престъпления по служба.
    Какво да се прави, така ще е още няколко дни...
  • 7 Пучо Капучо

    78 1 Отговор
    Кантонерката с повече акъл от пътните полицаи, нормално. Добре, че не е станала беля.

    Коментиран от #32

  • 8 По сти

    28 3 Отговор
    Ченгета ей,.. И аз така, преди години ги изпреварих на разрелено място с 96км и меспряха за скорост 120..нищо не им платих
  • 9 UFO

    58 2 Отговор
    Дисциплинарно уволнение за тези малоумници !
  • 10 Ами

    41 3 Отговор
    грузинския вариант с уволнение и последващ реподбор на цялата бокова милиция е направо задължителен. Същото и с армията калинки развъдени до безобразие за 12-те години герберастия, с цел гласуване за правилната партия.
  • 11 кокиче

    45 3 Отговор
    кажи му полицай и не го обиждай повече
  • 12 Европа

    36 3 Отговор
    Закривай милицията!
  • 13 ГЕРБ=БСП=ДПС

    22 2 Отговор
    А ще има белезници за този дето е "минал" при спуснати бариери. И за колко време ще му вземат книжката.

    Коментиран от #14

  • 14 БСП≠ГЕРБ

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    А за тъпак какво трябва да е наказанието?
  • 15 Жжжж

    7 14 Отговор
    И двете страни са прави.
    Едната - полицията иска да спаси човешки живот а другата служителя на НКЖИ работи по инструкция и знае , че в тази ситуация ако вдигнат бариерата , ще има жертви по 3.

    Коментиран от #19

  • 16 Евала на служителката,

    29 1 Отговор
    че не се е поддала на заплахите. Повече такива съвестни и примципни хора трябват на България.
  • 17 Доцент Мангъров

    22 2 Отговор
    В Пловдив са едни от най-тъпите и нагли ченгета. Някои са натъпкани с анаболи и се мислят за Рамбо. Лично познавам един такъв, сновящ на мотоциклет из Пловдивско, а лятото е командирован на Сл. бряг.

    Коментиран от #30

  • 18 панагюрец

    24 2 Отговор
    Това е типично полицейско, мутренско , борисовски модел на поведение! И селските кметове се държат по същия начин!Нима Гешев не се държи така!
  • 19 Луд

    32 1 Отговор

    До коментар #15 от "Жжжж":

    Ако вдигне бариерите просто колоните ще тръгнат като овце без да разберат какво става и щеше да има извънредна емисия новини.
  • 20 Нищо не ти убягвa

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Глей ги сега":

    Тези ca от типa ченгетa дето c пиcтолет и знчкa ca големи мъже, но кaто оcтaнaт без един от двaтa aтрибутa и cтaвaт половин мъже, a кaто оcтaнaт и без двете - женcки полови оргaни.

    Коментиран от #23

  • 21 Страничен

    21 1 Отговор
    Поредните толупи от които нищо не става ,затова са станалиплицайчета!
  • 22 Made in BG

    16 2 Отговор
    Тези не са полицай! Срам и резил са ! Уволнение и прочистване на полицията от плиткоумни субекти като тези и запазване на истински професионалисти!
  • 23 Лост

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Нищо не ти убягвa":

    Даже съм ги виждал такива в магазина. Картите им със заплатата в жените и в магазина вземат едни вафли, а жена им казва -няма да купуваме вафли.
  • 24 Мразя полицията

    17 1 Отговор
    На двапъти са ми нарушавали правата но не съм подавал жалби (защото знам че гарван гарвану око не вади). Имам си едно на ум те са по скоро заплаха за народа! Масово се злоупотребява с власт
  • 25 Невероятно !

    4 1 Отговор
    Как може да се напише подробна глупост. Триумф на посредствеността!
  • 26 Инспектор Мадуро

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Глей ги сега":

    Ти логично мислещ полицай срещал ли си?! Мислят се за недосегаеми и си позволяват да престъпват законите. Това е всичко.
  • 27 за неразбралите

    10 1 Отговор
    Това не са полицаи, в кочината полиция няма. Това са милиционери.
  • 28 Служител на МВР

    7 0 Отговор
    Тези полицаи са пълни некадърници и не стават за нищо. Редно е директора на ОД МВР - гр. Пловдив г-н. Й. Рогачев да се самосезира и бъде образувано дисциплинарно произвоство с/у тези "ПОЛИЦАИ". Маймуни долни.
  • 29 Ми то си пише

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Глей ги сега":

    "Точно в този момент обаче се намесили двама униформени полицаи на мотори" - Щото са били на мотори, затова не са се върнали в колата си. Именно моторизираните в стил "СИГМА" са най-безотговорни, нагли и агресивни.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Кечиста

    7 0 Отговор
    Вчера от София към Пловдив броих до двайсет автомобилите които караха в аварийната лента за да изпреварват, повечето номера бяха с номера СВ,СО, РВ, тук-там ВТ и А, като цяло много се изкефих когато пловдивските полицаи бяха спрели някаква гад и го караха да духа , а още по-фотибо ми стана когато един тежкотоварен тир на два три пъти засече наглите нефилнопитеци каращи в аварийното.
  • 32 Късчей безсмъртни

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пучо Капучо":

    То една чалгарка е с по-високо IQ от ушевите.
  • 33 Баце

    6 0 Отговор
    Слави като стане премиер полицаите ще накарат кантонерката в същата ситуация да играе кючек.
  • 34 Пффффф

    0 0 Отговор
    Колко жепейци сте я съченявали тая статия. Този изказ е далеч от начина на изразяване на обикновен жрналист. Тук се описва ситуацията доста едностранно и явно целта е да се наклонят везните в определена посока, като за целта ползваме приятел журналист... Отразявайте си новините безпристрастно. Крайно време е журналистите да го разберете това.