Last news in Fakti

6 Май, 2021 06:35 3 714 8

Задържаните за търговия с бебета обещавали между 5 и 7 хиляди лева за продадено дете

  • търговия-
  • бебета-
  • арест

Третият член на групата е синът на арестувания в Германия. От 12 февруари той е под стража в Националното следствие

Задържаните за търговия с бебета обещавали между 5 и 7 хиляди лева за продадено дете - 1
Снимка: БГНЕС

Ден след като германски медии съобщиха за разкрит във Федералната република канал за трафик на хора с участието на български граждани, от Специализираната прокуратура в София съобщиха, че с европейска заповед за арест са задържани мъж и жена. Двамата са част от организирана престъпна група, склонявала бременни жени да продават децата си, предаде БНР.

Между 5 и 7 000 лева са обещавали задържаните в Германия българи за продадено бебе в Гърция. И въпреки, че обвинението им е от 1 февруари, а семейството е задържано на 29 април, от Спецобвинението съобщиха за разследването едва вчера.

Третият член на групата е синът на арестувания в Германия. От 12 февруари той е под стража в Националното следствие.

Жените са набирани от различни селища в страната. Съгласилите се бременни са били превеждани в Гърция с микробус и настанявани в едно и също жилище в Атина. Новородените били продавани на местни търговци, за които се предполага, че са част от международна мрежа за търговия с бебета.

От спецпрокуратурата имат доказателства, че групата е действала почти шест години. До момента са установени 9 малоимотни жени, чиито деца са родени и продадени в Гърция.

Предстои двамата задържани в Германия да бъдат екстрадирани у нас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Зрънчо

    24 3 Отговор
    Купуват ги за органи а не за осиновяване на никой не му трябват сигани

    Коментиран от #5, #8

  • 3 123

    22 3 Отговор
    Купуват ги за органи и андренохром. Андренохрома се отделя при силна болка и Сатанистите го използват като наркотик. Много деца умират в адски мъки за да може една малка група от псиxoпати управляващи света да си получи наркотика.
  • 4 БПФ

    22 1 Отговор
    Същества, които продават собствените си малки, не трябва да се считат за хора, нито да бъдат правно третирани като хора.
  • 5 324

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Зрънчо":

    Не съм медицинско лице, ама съм чувала, че бебешки органи не стават за трансплантация и сигурно е вярно, колко е голямо сърцето на едно бебе, за да бъде трансплантирано за другите органи се отнася същото. Да не говорим, че трябва да се правят изследвания колко е здраво.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    6 2 Отговор
    Циганията е навсякъде в ЕС !!!
  • 8 Али баба

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Зрънчо":

    Арабите купуват и циганета за лунни нощи в пустинята