Last news in Fakti

10 Май, 2021 12:21 2 938 11

Ломчани "изгоряха" с пари в измамна схема с екзотични екскурзии

  • измама-
  • екскурзии-
  • почивки

Дори ги изкушавала с бонуси - при събирането на определен брой потенциални екскурзианти, обещавала на своите познати почивката да им излезе безплатно

Ломчани "изгоряха" с пари в измамна схема с екзотични екскурзии - 1
Снимка: БГНЕС

Асеновградчанка успя да изкара над 700 000 лева чрез мощна измамна схема, свързана с екзотични екскурзии, в която са "изгорели" и мераклии да пътуват от Лом, научи BulNews.
Измамницата дори направила съучастници свои клиенти, които пък набирали други желаещи за емоции на хиляди километри от България.

Жената била служителка на туристическа агенция, но я уволнили заради злоупотреби. Въпреки това тя решила да изкара пари на чужд гръб и през ноември 2016 година вкарала схемата в действие.

Продължила да се представя като служител на туристическата агенция и предлагала екскурзии на ниски цени до различни дестинации - Дубай, Маракеш, Малдиви, остров Бали, Занзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и други, пише "Марица". Намирала желаещи да се запишат за екскурзии от познати, приятели и предишни клиенти на агенцията, в която работила. На познатите казвала да предлагат нейните оферти и да събират пари от други желаещи.

Дори ги изкушавала с бонуси - при събирането на определен брой потенциални екскурзианти, обещавала на своите познати почивката да им излезе безплатно, уточнява bulnews.bg.

На въпрос от клиенти защо са толкова ниски цените на пътуванията, жената от Асеновград обяснявала, че това се дължи на закупени от нея пакети за екскурзии за големи търговски дружества и държавни учреждения, включително и големи фармацевтични компании, които впоследствие отказали да пътуват. Те щели да заемат техните места и да се чувстват привилегировани и избрани.

Постепенно, освен чрез предлагане на екскурзии, измамницата решила да си набавя средства и като мотивира различни хора да ѝ предоставят заем или да инвестират в „бизнеса ѝ“.

Схемата на асеновградчанката е действала до края на април 2019 г. Според събраната информация е измамила десетки в близо 20 града, в това число жители на Пловдив, Асеновград, Първомай, Карлово, Клисура, Пазарджик, София, Варна, Бургас, Провадия, Пирдоп, Септември, Лом, Благоевград, Ихтиман, Русе, Пещера, Дулово и други.

Асеновградчанката ще бъде изправена пред съда на 14 май. Тогава ще се проведе разпоредителното заседание, на което ще стане ясно дали ще признае вина и как ще протече делото. Призовани са около 90 измамени лица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1212

    17 3 Отговор
    Когато не съществува туризъм... да те излъжат с екскурзия...

    Коментиран от #4

  • 2 русенец

    21 3 Отговор
    Интересно ми е колко от измамените са държавни или общински служители. Едва ли хора, които с пот на челото си изкарват хляба ще имат възможност за екскурзии и ще повярват на такива тъпи зарибявки. От друга страна споменатите държавни и общински служители като чуят, че нещо им е на далавера и изключват мисленето си, далаверата е важна!:)
  • 3 Булгар

    14 0 Отговор
    Има ли далавера на българина му светват очите ,и хоп на въдицата
  • 4 Съдията Дред

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "1212":

    Било е от 2016 до 2019, тогава туризъм си имаше. По странното е друго, как хората се връзват на подобни свободни електрони, дето ни офис имат, ни банкова сметка. Очевидно е, че без офис и банкова сметка няма как да купиш пакет за служители например на фармацевтична компания. Ама пуста лакомия
  • 5 ПУНТА МАРА ОТ МАКРЕШ

    1 1 Отговор
    ....ЕЕ ТОВА ДА ИЗЛЪЖЕШ ЛОМ СИ Е ТОТАЛ БИНГО😀😀😀
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо1

    4 1 Отговор
    Докото има Увце,ке има и вълци

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ало мисирките

    3 0 Отговор
    каква е тази дума ''ломчани'' ???!!!???
  • 10 Ха така

    3 0 Отговор
    Стойте си в България и няма да ви лъжатси организирате сами почивката,без посредници.А пък тази ЛЕЛКА ДО ЖИВОТ В МИНИТЕ,ДОКАТО ИЗПЛАТИ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ.
  • 11 Олеее

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо1":

    Те вълците свършиха,останаха само ОВЦЕТЕ.