13 Май, 2021 08:17 3 431 10

Криминален експерт: Стрелбата в столичното метро не е прецедент

  • летище софия-
  • метро-
  • убийство

Според него шокът за хората, които водят нормален живот, е огромен и е напълно допустимо да има свидетели, които в момента да отказват да говорят

Криминален експерт: Стрелбата в столичното метро не е прецедент - 1

Кървав инцидент в софийското метро. Мъж простреля жена във влака на метростанция "Летище София" и се самоуби. Жената е с четири огнестрелни рани и е приета в болница с опасност за живота.

Това не е прецедент в последните години, заяви в "Денят започва" криминалният експерт Иван Савов.

Той разказа подобен случай в сладкарница, където мъжът прострелва в главата жената до него и след това се самоубива. По думите му за съжаление този вид разчистване на лични сметки е нещо, което няма как да бъде предвидено.

"Тук става въпрос за затворени лични отношения между двама души, затова как единият от двамата ще реагира, не е предвидимо и няма как да бъде усетено, освен ако не е някой, който да е в много близки отношения с тези хора", каза Савов.

Според него шокът за хората, които водят нормален живот, е огромен и е напълно допустимо да има свидетели, които в момента да отказват да говорят, но това не означава, че по-късно няма да се установят.

Експертът бе категоричен, че всеки граждани, който притежава оръжие, носи отговорност както за своите действия, така и за причинени по невнимание щети и той задължително е наясно в момента, в който кандидатства и получава разрешително, за отговорността, която носи.

"Преминават се теоретичен, практически изпит, но при психологическото изследване има пропуски, то би трябвало да е по-подробно и да се прави и по-задълбочено", смята Савов.

Няколко версии по случая са изникнали в съзнанието му след стрелбата - терористичен акт, разчистване на сметки, лични отношения.

"Това е битова свада. Използвал огнестрелно оръжие, защото е имал такова. Съвсем спокойно можеше да извади нож и да я намушка. Проблемът не е, че е бил в метрото с пистолет, проблемът е, че е решил да си разчисти сметките с дамата вътре в метрото", коментира още експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    3 1 Отговор
    "Мъж простреля жена и се самоуби." - Кога ще ги стигнем американците?...
  • 2 въпросче

    3 3 Отговор
    И метрото стана център на тероризъм. Като е искал да я намушка,защо не я е намушкал с нещо друго ,ама не във вагона,където са седалките,а в тоалетната,където да са на спокойствие и никой не ги гледа?
  • 3 РЕАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Само те двамата си знаят , какво е станало. Все пак е странно, че мъжът е имал самолетен билет в джоба, пътува към летището, а носи пистолет в джоба. Не може да пътува с него, нали?

    Коментиран от #6

  • 4 Русуфил

    6 1 Отговор
    Ако вместо в метрото, се беше качила в копърка, сега щеше да джитка из брюкселските улици с горчив спомен от вчерашната измама.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И той

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    като Джамбаза , който бе тръгнал да лети с пищов !
  • 7 Викаш

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русуфил":

    Метрото е виновно
  • 8 Белгиеца

    4 0 Отговор
    За някои мъже жената до тях е целият им свят. Освен т.нар."любов", има и притежание, разполагане тялом и духом, обсебване дори, разпореждане. Ако жената иска да си тръгне от такава задушаваща хватка-мъжът губи почва под краката си и от най-чистите чувства е обзет от ярост, гняв, омраза. А те са по-силни от самия човек. Всеки от нас е обичал, но и всеки е мразил и изпитвал непреодолима ярост, дори и за 1 минута. Включва се режим:Накажи! и всичко приключва за минута-две. Такива сме хората-крайни в решенията си. Този няма да е първия-няма да е и последния.

    Коментиран от #10

  • 9 Гина Костадинова Антова Димитрова

    0 0 Отговор
    Дайте ми ефир и ще ви осветя случая.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Белгиеца":

    Мнoгo прoблeми идвaт oт мoнoгaмиятa..., нo тaкa cмe възпитaни, чe дoри дa мoжeш дa ocигуриш дoбър живoт нa някoлкo жeни, трябвa дa ce зaдoвoлиш c EДНA, тъй кaтo мнoгoжeнcтвoтo в Бългaрия e нeзaкoннo. Cтaритe мoми пък нaпрaвo къcaт cърцeтo...
    Проблемът е в МОНОГАМИЯТА. Жена ти знае, че тя официално е единствената и си вдига "акциите"....