Last news in Fakti

17 Май, 2021 18:15 9 407 15

Скандал в ДАНС-Враца, агентите се цакат с жалби за сексуално насилие

  • скандал-
  • данс-
  • враца-
  • сексуално насилие

Интригите между колеги стигнали до Административния съд, който ще гледа дело по жалба на агент Михаил Иванов - служителят е наказан след сигнал на негов колега, който се оплакал на шефката си

Скандал в ДАНС-Враца, агентите се цакат с жалби за сексуално насилие - 1
Снимка: БГНЕС

С жалби за сексуално насилие се замерят агенти на Държавната агенция “Национална сигурност”. Интригите между колеги стигнали до Административния съд, който ще гледа дело по жалба на агент Михаил Иванов - служителят е наказан след сигнал на негов колега, който се оплакал на шефката си - Детелина Тараланска.
Тараланска оглави ДАНС-Враца в началото на април миналата година. 45-годишната жена пое ръководството на ключовата структура без никакъв никакъв опит.

Скандалът е махленски. За него съобщават от BulNews, а новината потвърдиха и източници на ФрогНюз в службите. След сигналът била назначена проверка, а агентът получил двете най-тежки наказания преди да бъде дисциплинарно уволнен.

Интересен е фактът, че автор на текста към сигнала дори не е пострадалият служител. Той само се подписал. Неин автор била Тараланска, която се притеснява за поста си - Иванов е заплаха, а тя прави нужното, за да го компрометира.

Освен това той пуснал сигнал в София срещу съпруга на шефката си Христо Стоянов за данъчни престъпления. Стоянов е известен в града автоджамбазин, като прякорът му е Ицо бързата реч. Служебна проверка оневинява Тараланска и нейния съпруг, но все пак срещу него е образувано следствено дело за пране на пари и укриване на доходи.

Напрежението в ДАНС-Враца всъщност започва още със смяната на предишния началник Пламен Тончев. Полицай с безупречна репутация, по времето на който подобни вътрешни интриги бяха непознати.

След уволнението му изненадващо за негов наследник бе назначена Детелина Тараланска. Единствената причина за това са близките ѝ контакти със зам.-директора на ДАНС Недялко Недялков. В публичното пространство той е известен като човек на Делян Пеевски и служител със спорни професионални качества.

След като разбрала за подадената жалба от своя подчинен, Детелина Тараланска изпратила доверен служител да провери кой е съдията в Административния съд, който ще вземе решение по казуса.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Царь Батюшка

    36 2 Отговор
    Всеки иска по една плеймейтка и пачка у шкафа, ама нема.
  • 2 Последния Софиянец

    43 3 Отговор
    На контрапротеста срещу Стъки беше пълно с цивилни агенти и провокатори.С това се занимават.
  • 3 Магарето

    33 0 Отговор
    не го избива на вървеж , а на пърдеж !
  • 4 Behemoth

    42 0 Отговор
    Гейска службичка!
  • 5 Буржоа

    37 0 Отговор
    Б*оклуци, сър !
  • 6 Бибитко

    41 2 Отговор
    Цар Тиква така натаралянка навсякъде калинки с единствената цел да превземе държавата, така че въпросната Тараланска съвсем не е изключение. Ето сега шефовете на службите - верни слуги на Борисов, са в отпуск чак до септември, за да не бъдат уволнени.
  • 7 Минувач

    30 1 Отговор
    Освен със сексуално насилие с какво друго се занимават в ДАНС някой да знае?
  • 8 Щом Тараланска е шефа на ДАНС...

    16 1 Отговор
    То торбалански е шефа от Банкя!Когато народа дава специални имена на някого,винаги има за какво!
  • 9 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    16 1 Отговор
    Е ОМАЗ МИСИРКА ОТ СУТРИНТА ПО БТВ ДА ПОКАНИ ТАЗ ШЕФКА НА ДАНС ВРАЦА И ДА Е ПИТА НЕЯ КАК Е МАЗНАЧЕНА НА 45ГОДИНИ И БЕЗ НИКАКЪВ ОПИТ!?А НЕ ДА СЕ ПРАЙ НА МАТРОСОВ ПРЕД БОЙКО РАШКОВ!!
  • 10 Пустиняк

    17 1 Отговор
    Бааах тиа пустиняци!Коги ше са фанат у работа,а не само да са подпичкосват.
  • 11 dfер

    5 1 Отговор
    ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ ! ЕКЗЕКУЦИЯ ЗА ИЗБРОЕНИТЕ В СТАТИЯТА ! ЕКЗЕКУЦИЯ!
  • 12 Стефан Петров

    10 0 Отговор
    И ние разчитаме тези да защитават националната сигурност. Тежко ни. ДАНС пада в професионално и морално отношение все по-ниско.
  • 13 Враца

    3 0 Отговор
    Пустиняци
  • 14 Цочев

    3 0 Отговор
    Тая Тараланска как е назначена веднага става ясно. Имало е много тараланкане.Без никакав опит в работата, веднага се стреми да отстрани конкуренцията с доноси и и фалшиви компромати.
  • 15 кво става бе

    1 0 Отговор
    Каква е тая ГЕЙ дружина ДАНС?