11 Февруари, 2013 16:29 2 402 2

Пипнаха четирима, облепени с електронни цигари

  • облепени-
  • електронни цигари-
  • малко търново

Дежурните митнически служители на митнически пункт Малко Търново разкриха четирима пътници, облепили с тиксо по телата си общо 466 контрабандни електронни цигари и 186 зарядни устройства за цигарите. Нарушителите са заловени при митническа проверка на лек автомобил „Фолксваген” с турска регистрация, който е пътувал от България за Турция.

В колата са пътували две жени и един мъж - български граждани, заедно с един турски гражданин. На българския граничен митнически пункт и четиримата са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. При извършената щателна митническа проверка и личен преглед на пътниците, митническите служители установяват, че телата и на четиримата пътници са облепени с електронни цигари, съответно 181 и 179 по телата на двете жени, 56 и 50 броя по телата на мъжете, а също и с общо 186 зарядни устройства за цигарите.

След проверката, всички пътници са посочили в писмените си обяснения, че електронните цигари са собственост на придружаващия ги турски гражданин с инициали R.B., което е признал и самият той.
Срещу 40-годишния R.B. с адресна регистрация в Одрин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните електронни цигари и зарядни устройства с марка „еGo-C” са иззети.

Три опита за нелегален износ на електронни цигари от България за Турция са пресечени от българските митнически служители на граничните митнически путктове в Малко Търново и Лесово през последните дни при проверки на два леки автомобила и един туристически автобус. Иззети са 926 контрабандни електронни цигари, както и аксесоари за тях – пълнители и зарядни устройства.

Митническите служители обясняват зачестилите опити за такава контрабанда с по-ниската пазарна цена на електронните цигари в България в момента при нарастналото им търсене и цени на пазара в Турция след въведената забрана за пушене дори на открито на обществени места в южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитко

    0 0 Отговор
    ...Е,ПИПНАХА ме и мен-с гумата,де,защото така е по-лесно,
    отколкото да обясняват на недосетливите като мен кого и
    КЪДЕ ПО-ТОЧНО са пипнали някого.....
    ...Език{каруцарски} мой,враг мой.....-както бе казал някога
    някой....
  • 2 gost

    0 0 Отговор
    етва кво е кажете ми , все едно турците да хванат българин пътуващ към България с много стока и да се хвалят ......