Last news in Fakti

8 Юли, 2021 12:05 5 067 37

20-годишна шофьорка премаза 6-годишно дете

  • прегазено дете-
  • симеоновград

Водачката е проверена за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни

20-годишна шофьорка премаза 6-годишно дете - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

6-годишно дете е починало на път за болницата, след като бе блъснато от кола в Симеоновград, съобщи МВР.

Вчера в 20:10 часа на кръстовището между улиците "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий" 20-годишна водачка на "Мерцедес" е ударила пресичащото кръстовището момиченце, което бутало своята тротинетка.

Медиците са транспортирали детето в хасковската болница, но по пътя в линейката то е починало. Водачката е проверена за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.

Задържана е до 24 часа по образуваното досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    56 4 Отговор
    Кифла с мерцедес?!?
    Жалко за детето...

    Коментиран от #26

  • 2 Пешо

    51 2 Отговор
    И този, дето й е дал книжката е за затвора!
  • 3 ужас герб

    42 9 Отговор
    Поредния продукт на гербавото управление. Защо ще питате? Ами онуй от Банкя близо 12 години управлява - нещо в образованието? ред , законност? мутренска работа , превъртяха всички , които бяха възпитавани по негово време.

    Коментиран от #8, #28

  • 4 Пиикла

    17 1 Отговор
    И вече с "присъда"..
  • 5 Трябваше да

    31 1 Отговор
    и направят и проба за шофьор, която също щеше да излезе отрицателна. Освен друго, каквото ги съдят, тези хора, причинили смърт на пътя по доказана тяхна вина, трябва да остават без право да шофират моторно превозно средство до края на живота си. Подобна мярка ще действа изключително дисциплиниращо!

    Коментиран от #36

  • 6 Трагедия

    22 2 Отговор
    Трагедия! Родителя, шофьора, инструктура, пътища много,но каруцата вече е обърната........
  • 7 123

    28 2 Отговор
    Не може да караш 20 часа шофьорски курс и да ти дадат книжка.

    Коментиран от #10, #13

  • 8 МутроЧалгар

    10 11 Отговор

    До коментар #3 от "ужас герб":

    Може да е слушала едно ферари с цвят червен...

    Коментиран от #11

  • 9 kvy

    34 9 Отговор
    А какво прави само дете на 6 г. на кръстовище? Имало лие родител с него, нямало ли е? Имало лие сфетофар, какво е светил? Детето може да е изкочило изведнъж пред колата. Много неизвестни има в статията.

    Коментиран от #15, #20

  • 10 Прав си

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    20 часа са твърде много.
    В Англия може и с два часа обучение да се вземе книжка.
  • 11 ИТН

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "МутроЧалгар":

    голям страх от итн , хахахахах явно ще ви газят гербаджиите.
  • 12 Не е

    21 1 Отговор
    изкарала пет лева в мизерния си живот и се посадила вече в "Мерцедес" ?! Пълна безотговорност от страна на спонсора , най вече ако това е неин родител ! Сега ще ѝ търсят подходящ адвокат , той пък "свой" прокурор , а той - съдия ! Жалко само и единствено за детенцето .
  • 13 00014

    24 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Аз преди 37 год. щом взех книжката се измъкнах от Варна с шкодата и цял ден карах само из околностите, докато я усетя, след инструкторския москвич. Но не си спомням колко часа кормуване имахме - на плаца, извънградско, градско. Сигурен съм обаче в едно - тогава е било по-качествено обучението.

    Коментиран от #23, #37

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 00014

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "kvy":

    Нерегулирано изкъртено селско кръстовище - виж го в гугъла.
  • 16 гост

    12 2 Отговор
    бащата да си изпълни дълга, друго не виждам какво може да се направи. на пешеходна и кифлата с мерцедеса да го сгази, какво повече от това? толкова пъти се случва аз да спра на някой чакащ, той да тръгне да пресича и зад мен някой да профучи с висока скорост, ами ако има точно така детенце което върви по пешеходната и не се вижда? патрулките си минават и заминават, никаква работа не вършат, виждат нарушенията и си карат. за какво ни е полицията тогава?
  • 17 Учуден

    15 3 Отговор
    Кое дете на 6г.пресича само кръстовище, пък и с тротинетка? За мен и родителите са виновни, колкото и тая с Мерцедеса, ако не и повече

    Коментиран от #29, #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Майка

    12 2 Отговор
    Преди години станах свидетел как ромка с малкото си дете /3-4 годишно/ изведнъж изскочи на червено на пешеходна пътека. Беше в София, Дианабад, колите идваха от Студентски град, първата пешеходна пътека след кръстовището на бул. Г.М. Димитров с ул. Никола Габровски. Колите идваха от Студентски град и се спускаха по наклон по ул. Никола Габровски. Движеха се с не повече от 30-40 км/ч, но една кола я блъсна, детето излетя във въздуха, тупна на капака на колата, претърколи се с бясна скорост и падна на земята. Кръв нямаше. На светофара чакахме поне 4-ма души, а и от колите изскочиха хора. Заведоха го в близката поликлиника, въпреки че ромката не искаше. Вината беше 100%нейна. Не съдете шофьора, ако не сте били директен свидетел.
  • 20 Ужас

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "kvy":

    Кръстовище, пешеходни пътеки от двете страни и една незаслужено наречена "шофьорка". Други източници твърдят, че е избягала, оставяйки колата и премазаното дете. На 6г. ходех където искам, сега в дивият запад, трябва за ръка да ги водим.
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор
    Гледах Кръстовището в селото.Перфектно е!как може в такова спокойно място ,да стане това???Кой е учил да кара това момиче и какъв стаж има та да не може на така добре уредено кръстовище при липса на движение да не може да избегне удар с дете????

    Коментиран от #35

  • 22 kvy

    7 2 Отговор
    Разбери се с #15 последно, какво е кръговото! Едно време си е било за едно време. Сега по закон до 12г.възраст не можеш го оставяш само. Отделно има един етност, който си бутат децата пред колите и после вдигат панаири и искат пари от собствениците. Във Варна бяха пропищели от тях по едно време.

    Коментиран от #24

  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "00014":

    аз пък давах пари на инструктора и жена ми я готвех на полигон по цял ден,а той отиваше да спи!после му оставяхме колата!Имал ми е доверие...!!!При децата след,като издържаха изпита....случайно докато бяха в учебната ме засякоха пеша и ме повозиха...Ако не бяха издържали моя изпит....Добро рпечатление ми направи Дъщеря ми в Германия.Ходи на опреснителни преди да седне да кара Децата си и Внучите ми! За мерцедес събрали,но да научат детето си да кара -Безопасно не........
  • 24 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "kvy":

    15 е гледал гугъла, а аз окървавена фотография. Кой е този закон?

    Коментиран от #25, #27

  • 25 kvy

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ужас":

    Текстовете, регламентиращи надзора и контрола над деца се намират в Закона за закрила на детето. Това, за което споменавате във въпроса Ви е уредено в чл. 8, ал.8 от закона: „Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.” Но регламентация има и в чл. 125, ал. 3 от Семейния кодекс: „Родителят осигурява постоянен надзор по отношение на малолетното си дете и подходящ контрол на поведението на непълнолетното дете.
  • 26 ТРЯБВА ДА E

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    РОДИТЕЛИ УБИХА ДЕТЕТО СИ пресичало само, бутайки тротинетка
  • 27 kvy

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ужас":

    Не искам с това да оневинявам шофьор ката, не я знам какво е правила. Но не трябва автоматично да се прехвърля вината изцяло на шофьора. В България им се насади на пешеходците, че са винаги прави и сега си пресичат където и както си искат и ходят по същият начин!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 шопендар

    6 0 Отговор
    6 годишно дете само на улицата,това е недопустимо ,безотговорно от страна на родителите,трябва да им се търси отговорност и на тях.
  • 31 Един

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    Кръстовище. ?!?!!? Да за такова се виои, но това са си 2 селски улички които се пресичат. Вижте гоогле папс и ще разберете за какво иде реч
    Нали не си рпедставяте Васил Левски и Попа в София
    https://www.google.bg/maps/@42.0366707,25.8293895,3a,90y,329.33h,48.95t/data=!3m7!1e1!3m5!1sZswqSOUXsmubguHncpxHXQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DZswqSOUXsmubguHncpxHXQ%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D55.75201%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=bg

    Коментиран от #34

  • 32 666666

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ударила пресичащото кръстовището момиченце, което бутало своята тротинетка!?!? Нищо не пишете за родителите , които са оставили детето да върви по улиците без надзор .Сега всички плюят водачката ,но вината със сигурност е на някой друг.Защото децата в своята игра са непредпазливи и не разбират кое е опасно за тях и кое не!

    Коментиран от #33

  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "666666":

    За това се Казва:внимавай,деца на пътя...В Случая водачката е виновна по всякакъв закон!Дори някой да се хвърли върху колата ти,трябва да си готов да спреш на мига!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Двата ножа

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И ти си кьорав а не Дълбоко дишащ , пише ГРАД !
  • 36 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трябваше да":

    Колега, при каране пиян, надрусан или ВИНОВНО причиниш смърт на пътя първото нещо в България трябва да е КОНФИСКУВАНЕ НА АВТОМОБИЛА без право на обжалване и след това съдене на водача.. Колко кротички и спазващи закона ще станем!
  • 37 Тестът

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "00014":

    че си шофъор вече във Варна бешеляв завой , като идваш по "Битоля" - тогава кръстовището с"В.Коларов" /днес "Цар Освободител" /беше без светофари, но с доста интензивно движения...