Last news in Fakti

8 Юли, 2021 17:41 1 501 2

На ГКПП "Гюешево" задържаха издирван в Италия албанец

  • гюешево-
  • гкпп гюешево-
  • албанец

Мъжът е бил обявен за международно издирване от чуждестранните власти за организиран въоръжен грабеж

На ГКПП "Гюешево" задържаха издирван в Италия албанец - 1
Снимка: БГНЕС

С постановление на Окръжната прокуратура в Кюстендил е задържан 43-годишен албанец, издирван от съдебните власти в Италия, съобщиха от прокуратурата.

Вчера сутринта чужденецът пристигнал на ГКПП "Гюешево" за влизане в България. При извършена гранична проверка е било установено, че за него има съвпадение с данни за сигнал в Шенгенската информационна система, въведено от Италия. Той фигурирал като лице с мярка за арест с цел предаване или екстрадиране.

Мъжът е обявен за международно издирване от чуждестранните власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата към Апелативния съд в град Бреша, за организиран въоръжен грабеж. За това престъпление мъжът е осъден на 3 години и 3 месеца "лишаване от свобода", което следва да изтърпи.

Предстои Окръжната прокуратура в Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо албанския гражданин, с цел провеждане на екстрадиционно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарджишки бек

    1 1 Отговор
    Кой ще си скъса полата сега момичета кой кой 🤣😂🤣🙉😆
  • 2 Българин

    1 1 Отговор
    Почна се......