Last news in Fakti

16 Март, 2022 15:42 1 450 1

Хванаха издирван мъж от властите в Чехия на „Гюешево“

  • мъж-
  • чехия-
  • гюешево

Той следва да доизтърпи 2 години от срока, за който е осъден в Чехия

Хванаха издирван мъж от властите в Чехия на „Гюешево“ - 1
Снимка: Архив

В Окръжната прокуратура в Кюстендил постъпи европейска заповед за арест на гражданина на Северна Македония - 53-годишен мъж, съобщиха от обвинението.

На 14 март той пристигнал на ГКПП "Гюешево" за влизане в страната. В хода на обработката на документите за самоличност било установено, че чуждестранният гражданин е обявен за международно издирване с цел арест и екстрадиция.

Европейската заповед за неговия арест е издадена от съда в Прага, Чехия. Мъжът се издирва във връзка с наложено наказание „лишаване от свобода“ за пране на пари, подправка на официални документи и търговия с тях, както и за вещно укривателство.

Той следва да доизтърпи 2 години от срока, за който е осъден в Чехия. Прокуратурата внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо него с цел провеждане на екстрадиционно производство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БиБи

    2 0 Отговор
    Кога са ме хванали?