Last news in Fakti

6 Август, 2021 09:00 4 753 17

Мистерия забули убийството на Пантелей в САЩ

  • убийство-
  • панталей-
  • сащ

Тялото на Пантелей бе открито в събота сутринта, на 27 юни, от случаен минувач на North Capitol Avenue в Индианаполис

Мистерия забули убийството на Пантелей в САЩ - 1

Пантелей Николов от Чикаго, чието тяло бе открито в края на юни в Индианаполис, е бил гребец в България. Той тренирал кану-каяк в родния си Асеновград, преди да замине зад океана. Това разказаха негови близки дни след трагичната новина за смъртта на младия българин, пише bg-voice.com

Тялото на Пантелей бе открито в събота сутринта, на 27 юни, от случаен минувач на North Capitol Avenue в Индианаполис. Минути по-късно на мястото пристигнал първият полицай, а след него още 20-ина следователи и вещи лица.

Първоначално бе съобщено, че българинът е починал при катастрофа. По-късно обаче стана ясно, че той е бил застрелян.

Докато бил в България, Пантелей дори получил стипендия от спортното министерство. Това се случило преди седем години. Именно с парите от стипендията впоследствие българинът заминал за Чикаго заедно със семейството си, което спечелило зелена карта.

От 2015 г. започнал да работи като куриер, карал камион и разнасял пратки между щатите.

След известно време семейството на Пантелей решава да се прибере в България, но българинът остава в Чикаго, където в последните години работи като шофьор на пикап.

Когато полицията открила тялото на Николов, от пикапа, с който се движел, нямало и следа. От регистрационния номер на ремаркето полицията се свързва с компанията, за която Николов е работил, и от там с негови роднини, които живеят в Чикаго. Във фаталния петък той е превозвал климатична инсталация до Охайо. Убийството се случва, когато той се връща към Ветровития град.

Няколко дни продължава идентифицирането на българина, през което време полицията съобщава на роднините, че става въпрос за катастрофа. По-късно обаче разкриват и истинската причина за смъртта – тя е настъпила след множество наранявания.

Разследването на полицията в Индианаполис продължава. Първоначалната версия, по която работят, е въоръжен грабеж, който е излязъл извън плана и след пререкание с извършителите те са застреляли Николов. Детективите са разпитали поне петима свидетели, но засега нямат заподозрян.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крачун

    48 7 Отговор
    Зор да стане шофьор в Чикаго. Стой си в Асеновград. Има какво да се прави в БГ. По-скромничко и нямаше да я има тая простотия. Лека му пръст на момчето!
  • 2 Бойко Кръстанов

    5 36 Отговор
    Боли ме фарс

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Ще те заболи

    43 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко Кръстанов":

    Утре като ти дойде до главата, я сина, я дъщерята, я някой близък да му се приходи към Чикаго, ще те зоболи яко. Не се гаври с чуждото нещастие!

    Коментиран от #7

  • 4 Не съдете по филмите

    65 5 Отговор
    Щатите са ужасно място за живот. Престъпността е висока, продават се наркотици навсякъде, стават десетки убийства всеки ден, побоища, трябва да работиш на няколко места, ако не си завършил американски университет, защото парите няма да ти стигат и след няколко години си с няколко болести, за които ще пиеш хапчета до живот. В Европа са най-добрите държави за живот. Не ходете в Сащ.

    Коментиран от #5, #16

  • 5 Маршал

    4 31 Отговор

    До коментар #4 от "Не съдете по филмите":

    Глупости!

    Коментиран от #8

  • 6 Абе...

    18 3 Отговор
    Не се знае като куриер какво е пренасял.Ако се е забъркал с мафията
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Куку

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "Маршал":

    Ми да! В болшинството холивудски филми животът в щатите е показан в розово, всяко семейство се шири в еднофамилна (дървена!) къща, има по 2 - 3 коли, децата учат в престижни колежи и още куп такива сладинки...Обаче не е съвсем така! Обикновените хора се късат от работа за да оцелеят, прехвалените американски къщи са ипотекирани, или поне 80% от тях, бездомниците и бедняците надхвърлят 40 милиона, имаш здравна застраховка, обаче тя не покрива всичко и може и на улицата да те изхвърлят от болницата...Да не споменаваме, че няма друга такава полицейщина по света...Изобщо животът в щатите е "пей сърце" и не е онова, което гледате по филмите...

    Коментиран от #10, #17

  • 9 ДА ТЕ СПОЛЕТИ

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко Кръстанов":

    КАТО ТИ ДОЙДЕ ДО ГЛАВАТА, И НАЙ-ВЕЧЕ АКО ИМАШ ТАКАВА ЩЕ РАЗБЕРЕШ!
    ТОВА ВОДИ 30 ГОДИШНОТО ОПРОСТОЧВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПО ТИЯ ЗЕМИ.
  • 10 От чужбина

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Куку":

    Животът там е кой както си го направи.
    Разликата с България е, че там имаш възможности и ако си кадърен и упорит ще ги използваш и ще си добре. Ще имаш и къщи и коли и всичко.

    Коментиран от #12

  • 11 Texas

    5 1 Отговор
    човека е бачкал,имал е работа,което го прави отговорен,,ако е бил нападнат за да бъде обран,и се е правил на герой да бръкне за патлак,,нищо чудно да е станала престрелка,,но ние не знаем точно какво е станало,,САЩ се промениха много от три-четири години за лошо.
  • 12 Texas

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "От чужбина":

    абсолютно си прав,напълно,,само едно нещо,,както си успял и се виждаш средна класа,непоклатим,,едно малко събитие като уволнение,сливане на компания,оутсорсинг,фалит,преструктоиране,оптимизиране,,и др,такива и от стария ти удобен живот нищо не остава.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 От чужбина

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Texas":

    Така е. Човек има нужда и от малко късмет.
    Ако действа разумно и с мисъл за "черните дни", обаче може да се справи с повечето ситуации.
  • 14 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Texas":

    Загубиш ли си работата,губиш живота си! Всичко е навързано! Престъпността в различните щати е различна,както и правото за носене на оръжие! В едни щати се купува пистолет,като бюргер,в други,като NYS, трябва да си действащ или пенсиониран полицай,след определен брой години служба!

    Коментиран от #15

  • 15 От чужбина

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Не е вярно. В Щатите има работа бол. Виж, с бюрата е малко по-трудно. Да, може да се върнеш малко назад и да минат няколко години докато се върнеш на предишните доходи, но чак пък да губиш живота си...
  • 16 бим бам

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Не съдете по филмите":

    Мунчо,забрави да напишеш не ходете в САЩ,ходете в Русия.
  • 17 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Куку":

    За съжаление това е самата действителност.