9 Август, 2021 16:16 10 816 10

Задържаха крупен бизнесмен за покушението на изчезналия човек на Митьо Очите

  • митьо очите-
  • бизнесмен-
  • арест-
  • юмер мехмед

Предстои претърсване на бял Мерцедес-таратайка, в който се е качил 28-годишния Юмер

Задържаха крупен бизнесмен за покушението на изчезналия човек на Митьо Очите - 1

ОД на МВР-Бургас проведе брилянтна операция по задържането на човек, който би трябвало да има перфектна представа за мащабите и опасността на дейностите, с които се занимава от много години.

В 12:40 часа от офис на третия етаж в нова жилищна кооперация на ул.“Александър Стамболийски“ 42 бе изведен 55-годишният Станимир Рагевски – известна фигура за брокерите на недвижими имоти и като цяло в бранша, свързан със строителство на курортни комплекси, офиси и жилищни сгради.

Той, еднолично и с други лица, притежава много апетитни недвижими имоти в центъра на града, придобити през годините чрез различни сделки.

По информация на Флагман.бг Станимир Рагевски е човекът, за когото приятелката на изчезналия в сряда - Габриела Юмер Мехмед, е чувала. Това е същият човек, за когото знае и най-близкият партньор на Юмер – Николай Василев, с когото Флагман.бг разговаря два часа по-рано.

От данните, които събра екипът ни от събота вечерта до сега излиза, че Юмер Мехмед от около месец е водил разговори именно със Станимир Рагевски. Ставало дума за обект на ул.“Константин Фотинов“ в Бургас – партер и складови помещения в луксозна сграда, които се нуждаели от реконструкция.

Юмер и Станимир са се срещали на няколко пъти. Майсторът е ходел до обекта, за да го огледа и оцени. Николай Василев заяви днес преди обед, че партньорът му получавал непрекъснати обаждания от различни възложители, защото бил много добър като изпълнител. Заради това не се учудвал на контакта му с Рагевски.

Преди да се организира арестът днес криминалистите са били сигурни, че именно той е пристигнал в 15:01 часа, на 4 август, на паркинга зад хранителния магазин на ул.“Иван Богоров“ 42.

По време на задържането му на ул.“Александър Стамболийски“ 42 наш репортер видя паркиран бял Мерцедес Е класа, стар и в окаяно състояние, за когото имаме информация, че е свързан с отвличането на Юмер.


Това в никакъв случай не е луксозната лимузина – патладжанен Мерцедес CLS с повтарящи четири еднакви цифри, която обикновено Рагевски паркира около Първо РУ Бургас по начин, по който на него му харесва.

Белезниците обаче в този момент не означават нищо друго освен подозрение за участието на Рагевски в престъпление, което е тежко. Може да се окаже, че идвайки със стара кола той е отвел Юмер до някакъв обект или да си поговорят за бъдещата сделка между тях – за полагане на определен труд. Отвличане и последвала смърт от него се доказва изключително трудно и в много редки случаи.

Едно е сигурно досега – че Юмер е казвал на близките си следното: „След срещата ми със Станимир ще си уредя финансовите проблеми“.

С този арест, поне към настоящия момент, отпада версията за забъркани лица от ъндърграунда, подчинени на Димитър Желязков-Митьо Очите. Съществуваше възможност, че по време на престоя от една година и половина в ареста по обвинения в палежи и членство в ОПГ-то на Очите са възникнали спречквания между отделните членове, заради които Юмер може да е виновен.

Вярно е, че при старта на масовите арести от групата през 2018 година, първоначално Юмер оказа съдействие на органите на МВР, но после се отметна и в специализираната прокуратура, пред Сцесъда заяви, че събраната информация от него е била под натиск.

Така той получи обвинение за палежи и престоя зад решетките заедно с други членове на ОПГ-то допреди 7 месеца, когато бе пуснат с леката мярка „подписка“.

Факт е, че самият водач Димитър Желязков, прибирайки се, макар и под домашен арест, отпреди две седмици има възможност да разчиства сметки с хора, които не са били точни в най-тежкия период от живота му – след кървавата вендета в ресторант "Фор ю" през 2017 година.

„Митьо нямаше нищо против Юмер и едва ли е заинтересован от толкова тежко наказание“, каза близък приятел на Юмер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутра

    19 0 Отговор
    бизнесмен !

    Коментиран от #9

  • 2 Любопитен

    20 2 Отговор
    Ами ако му е домъчняло на Юмер за прародината му, и се е цанил овчарче в Анадола, за да има време да размисли върху живота и са го налегнали философски разсъждения, върху отношенията между мъжа и козата! Може пък сам да е поискал да се раздели със светския живот и да се е отдал на дервишкия живот! Усамотението в Анадола е най-добрият начин за среща с природата!
  • 3 На такива

    11 1 Отговор
    На такива като този идва момент, в който всички проблеми му отпадат.
  • 4 Гоуст

    20 1 Отговор
    Миме, Миме, езикова култура нещо да ти говори? То не са необосновани епитети като 'брилянтната операция' и 'перфектната представа', та до откровените безсмислици, напр. '.. e чoвeкът, зa кoгoтo приятeлкaтa нa изчeзнaлия в cрядa - Гaбриeлa Юмeр Мeхмeд' - Май си бягала от часовете където се обяснява какво е подлог, определение, сказуемо и тн.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мимето

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    А , ,, Мерцедес -таратайка '' Ко ша кайш ?
  • 7 Наблюдател

    3 1 Отговор
    Що ми се струва, че Бургас ще се моли да запазят Специализирания съд
  • 8 0000

    5 0 Отговор
    Последно електромер намериха ли го в таратайката.а Маро?и ти си таратайка
  • 9 Ужас

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мутра":

    Брилянтно според факти е разследването. А за зачестилите убийства от както рашков е мвр защо не ги коментират
  • 10 От кАдя на кАдя?

    3 0 Отговор
    И Асфалт паша от с.Банки също е "бизнесмен",но отдавна е оправил финансовите си проблеми , благодарение на пладващото Стадо .