Last news in Fakti

18 Август, 2021 17:00 10 721 65

Пребиха брутално с бокс и електрошокова палка оперен певец, пял на улицата, ослепиха го

  • побой-
  • оперен певец-
  • ослепяване

Разследването е завършило със заключение за „неизвестен извършител“.

Пребиха брутално с бокс и електрошокова палка оперен певец, пял на улицата, ослепиха го - 1

Оперен певец стана жертва на брутален побой в София, защото пее на улицата. За жестокото насилие над Димитър Русев разказа братовчед му Васил в социалната мрежа.

Инцидентът е станал на 8 август в столичния квартал "Белите брези". Димитър Русев е нападнат и бит от двама мъже с електрошокова палка и с бокс. А в резултат на получените травми губи зрението си.

Разследването е завършило със заключение за „неизвестен извършител“.
Ето и пълния текст на публикацията му:

"МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ!

На снимката е братовчед ми Димитър Русев. На 51 години. След нечовешки побой, нанесен му на 8 август той изгуби зрението си и вече е незрящ.

Ще ви разкажа една история за безчовечността и апатията. История, която илюстрира в каква държава живеем и в какво сме се превърнали.

Позволете да започна малко по-назад! Братовчед ми е възпитаник на френската гимназия в София, а след завършването си учи философия и оперно пеене. Бил е част от състава на софийската опера и оперетата. Има две издадени стихосбирки. Изключително набожен човек, който пееше и в хора на църквата Свети Николай.

Преди три години, на колелото на трамвая в квартал Княжево той беше нападнат от две лица. Целта на нападението не е известна. Известни са обаче последиците – Димитър изгуби едното си око. Въпреки че всички знаеха кои са виновниците (беше ни споделено в частни разговори), разследването завърши със заключение за „неизвестен извършител“. Просто никой не посмя да свидетелства.

След случката братовчед ми се премести. Не можеше да живее в близост до нападналите го лица. Той обаче вече не беше същият. Спря да пише, изолира се. Наложи се да пие медикаменти. От тях понякога изпадаше в еуфорично състояние – пееше и рецитираше.

Пренасяме се в нощта на 8 август. Пиша това, което ми бе разказано от него и няколко други хора. Часът е между 12 и 1. Димитър се прибира към жилището си на улица Смърч в квартал Белите брези. Той е в състояние на възбуда – пее арии и рецитира Ботев. Наистина неприятно е някой да вдига шум под прозорците ти – всеки би се ядосал. Логичното в подобен случай е да се извика полиция. Две лица от близки кооперации обаче решават да вземат нещата в свои ръце.

Единият излиза въоръжен с електрошокова палка, а другият с бокс. Започват да бият Димитър. Удрят го с палката и бокса. Така разкъсват и виждащото му око. Някой съсед се обажда на спешен телефон. Идват патрулка и линейка, но нападателите вече са се прибрали. Димитър лежи на земята – ослепен, целият в кръв, със счупен нос и комоцио. И какво правят полицаите и медиците? Нищо. ТРЪГВАТ СИ. Тръгват си и оставят Димитър на улицата – невиждащ и в безпомощно състояние.

Какво се е случило в следващите няколко часа той не помни. Лутал се е, мъчейки се да улучи входа си. Рано сутринта го намират служители в близък магазин. Те го познават и се обаждат на родителите му. Следва операция, която за съжаление не успява да спаси окото на братовчед ми. Той остава на 100% незрящ.

Разказвам ви тази история не защото търсим съчувствие или помощ. Не! Разказвам я като илюстрация на изкривената ни реалност, но и като апел:

Обръщам се към живущите наоколо: В днешно време винаги някой снима при подобни случаи. Улицата е добре осветена, а Димитър е викал „Помогнете! Убиват ме!“ Не мога да повярвам, че няма свидетели или видеозапис на случилото се. Моля ви, ако сте от квартала и сте заснели побоя, пишете или просто пратете записа! Не е нужно да разкривате самоличността си. Разбираемо е – всеки се притеснява в подобни моменти. Аз обаче питам: Нима предпочитате да живеете врата до врата с хора, които са способни на подобна жестокост?

Обръщам се и към нападателите: Давате ли си сметка колко съдби променихте с това, което направихте? Давате ли сметка, че от тук натам братовчед ми ще изисква денонощни грижи? Към момента той е в изключително тежко физическо и психическо състояние и вероятно ще остане така.

Обръщам се и към институциите: Моля, свършете си работата и установете извършителите на това тежко деяние! Нека чувството за безнаказаност да бъде изкоренено!

А най-гротескното в цялата ситуация е, че и двамата родители на Димитър – доктор Васил Русев и доктор Светла Стефанова са очни лекари, помогнали на хиляди хора и най-вече деца."


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    7 81 Отговор
    Пиянска история.

    Коментиран от #16, #37

  • 2 сила

    140 22 Отговор
    хората озверяха под гербереасткото иго.....

    Коментиран от #27, #30, #52

  • 3 1313

    152 1 Отговор
    Грозна работа. Агресията е мерилото колко голяма маймуна е и колко малко човек е една личност.

    Коментиран от #47

  • 4 СмЕх

    70 3 Отговор
    Е не може всеки да бъде съден строго с присъди от вида..."МЪМРЕНЕ"...или..."ЗАБРАНА ЗА ПОВИШЕНИЯ ОТ 1 ДО 3 ГОДИНИ"...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПОТРЕС

    125 4 Отговор
    ..;( в държавата на мутрите и чалгата,това е съдбата на интелигентните хора...ПОТРЕСЕН СЪМ

    Коментиран от #17

  • 7 гост

    89 3 Отговор
    нямам думи за бул*гар*истан и неговите мутри..пфу
  • 8 Еми като

    94 2 Отговор
    като не е чалгар завалията! Това го чака всеки що годе интелигентен в страната на победилата простащина!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Капитализмът събужда зверското

    92 9 Отговор
    При бай Тошо нямаше нито оперни певци по улиците,нито животни с боксове по тротоарите.Ма мицата ви капиталистическа! И вие ще си Платите,като след Девети!

    Коментиран от #35

  • 11 7372

    9 87 Отговор
    Еми брат и аз да пея на улицата и мен ще ме пребият. Улицата не е правилното място за такива неща 😅
  • 12 ГЕРБ

    9 54 Отговор
    При шайката на Гадев е така
  • 13 Брезнишки

    55 0 Отговор
    "Белите брези" - какви живеят там? Не беше ли това мястото на стрелба между групи от различни МВР-отреди?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    13 65 Отговор
    Извинете, но да пееш арии и да рецитираш Ботев в един през ноща под прозорците на хората говори само за едно - че дадения индивид е за психиатрия.
    В случая съм раздвоен, съжалявам че така жестоко е пострадал, но разбирам и тези, чиито спокойствие е нарушил.

    Коментиран от #29, #36, #45

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ха ха

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "ПОТРЕС":

    ..а още даже Кубрат Пулев не е влезнал в политиката!!
  • 18 1010

    101 2 Отговор
    Ако ци-гани дънеха чалга на улицата бабаитите едва ли щяха да ходят да се бият.

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Хо хо хо

    22 1 Отговор

    До коментар #18 от "1010":

    Ти да си видял някой да му стиска да скочи на чиганин.Имах един съученик "скинар" Джани от 6-то фен на Лефски пълен друсан помиар сигурно е умрел в някоя канавка.Тва ни е държавата.
  • 20 гадно

    60 1 Отговор
    Потресен съм, нямам думи! Какъв изрод трябва да си за да пребиеш човек който пее.
  • 21 АМИ ДА НАПИШЕ ПРОШЕНИЕ ДО КОМИСИЯТА

    4 20 Отговор
    НА ХАДЖИГЕНОВ,ТЯ НАЛИ СЕ ЗАНИМАВА С БИТИ ОТ НЕИЗВЕСТНИ БИЯЧИ🤔
  • 22 жалко

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "1010":

    но си прав...
  • 23 msc

    48 0 Отговор
    Ако е така както е описано трябва спешно да бъдат отрити двамата и да им бъде наложено възможо най тежкото наказание.Да пребиеш и осакатиш инвалид реално - тези са за затвора- там ще ги оправят.Такива работи там се наказват безпощадно.

    Коментиран от #25

  • 24 Ану

    54 1 Отговор
    С всеки изминал ден все по малко и по малко интелигентни и мили хора виждаме, селяндурщината, чалгарството и простотията е навсякъде. Очевидно човека не е добре, бил е интелигентен, изучен, но лошо му протекъл живота. Явно е дразнил много, но побоя не е решение.
  • 25 Минаващ

    27 0 Отговор

    До коментар #23 от "msc":

    Аз ако съм на мястото на роднините на тоя директно взимам пушка помпа Мозберг причаквам ги тия или децата им и им пъоня главата със сачми.
  • 26 небрежнев

    57 0 Отговор
    Причината за саморазправи е бездействието на полицията. Ако човек може да се обади на 112 и след минути полицаите да решат проблема, то никой няма да се бие или кара.
    Сега, ако кучето на съседа те побърква с лаенето си - от полицията искат да ходиш и пишеш жалба в районното и евентуално след месец ще го предупредят; Ако мотористи тероризират квартала с оглушителните си мотори, то полицията е глуха и сляпа за това; Ако идиот е изнасилил и убил момиче на 7 години - от съда му смекчават присъдата; Ако пиян и дрогиран сгази някого - условно го наказват... Ето затова хората се саморазправят. Като няма справедливост от органите, то хората стават съд, прокуратура и полиция в едно и сами си решават проблема за минута.
  • 27 Квазимодо

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    30 години бяхте слепи и със свалени гащи, защо търсите виновни само при тиквата...... Или просто така да има да драскаме, че в това сме най-добри.
  • 28 Простаци

    42 1 Отговор
    Много простотия има по нашите ширини за съжаление. Каквото и да е пял и рецитирал човекът, не е това начина и не е това наказанието. Някои хора се отличават от приматите само по способността да говорят.
  • 29 Фершел

    0 32 Отговор

    До коментар #15 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ма той е виел кат койот цяла найт и теа са изтрещели
  • 30 anonimen

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Хахаххах, вие съвсем сте се издухали....Когато търсим причината извън себе си,естествено,че някой друг все ще ни е виновен. Но това е най-малоумното обяснение за постъпката на тези двама изроди. Преди "гербереасткото иго",кой им беше виновен на тези човекоубийци?!?!
  • 31 На зло куче..зъл прът 🤣

    13 0 Отговор
    Да ги проследи и изчака един след един 🤑
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мартин

    23 0 Отговор
    Какво друго очаквате от мафиотизирана държава и корумпирана прокуратура пълна анархия рекет и побоища
  • 34 госта

    21 0 Отговор
    Ако това се е случило така, както е описано, трябва много бързо да се намерят биячите, да бъдат осъдени и вкарани в затвора, а апартаментите им в "Белите брези"- продадени за обезщетение на бития.
  • 35 седемте йястрепинчета

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Капитализмът събужда зверското":

    къде да ти донеса рестото ?

    Коментиран от #38

  • 36 С тези приказки

    22 0 Отговор

    До коментар #15 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Прави си сметка каква ни е и психиатричната помощ ..... За една държава се съди по отношението и към децата, възрастните, инвалидите и психично болни хора. Когато човек в нужда няма на какво да разчита, значи държавата е изчезнала. Превърнала се е в зверилник, събиращ рекет от обитаващите територията.
  • 37 А ти си

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Долнопробен пед@л!
    Модерът - също...
  • 38 За овце

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "седемте йястрепинчета":

    При "Дядо Кольо коли леко".👎

    Коментиран от #40

  • 39 Дедо

    14 0 Отговор
    Диви и прости хора свършване нямат в тая загубена държава, даже ги издигат в култ. Е няма друга такава държава!
  • 40 транжьор

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "За овце":

    мойта ръка тежка.ти деси?
  • 41 Гост

    13 0 Отговор
    Welcome to the wild wild west..... Свиквайте! Когато държавата се интересува само от вълната и млякото, но не и от овцете - закона на джунглата влиза в действие....
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    мутри гербавиили цигани са оцакатили ЧОВЕКА
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    изроди мутри убийци гадове

    Коментиран от #48

  • 44 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    10 1 Отговор
    Хора използвайте правилните думи, това не е българско правосъдие, това е ГЕРБ-БСП-ДПС правосъдие. БСП+ДПС + ченгетата внедрени в СДС са създателитете на тази реалност, огромно неравенство, корупция, конституция, държава ... в която живеем вече 31 години. А ГЕРБ + ДПС в изминалите 12 години направиха така, че това да проникне и да се бетонира и в най-затънтените кътчета на България. Само питам, какво общо имат френската гимназия и професията с тази трагедия и побой? Да не би, ако това се беше случило, на човек, които не е завършил училище и е безработни. Щеше да е по-малко скандално. Ами тези 95% от българите, които не сме завършили френска гимназия и не можем да пеем. Да не би да не е скандално, като ни обират и бият "недосегаеми бандити". На които мястото им е в затвора, но корумпираните прокуратура и съд не си вършат работата.

    Коментиран от #62

  • 45 тулупов

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ако отида с тъпана и гайдата под прозореца му дали ще ме слуша с наслада?

    Коментиран от #64, #65

  • 46 Срамота

    11 1 Отговор
    Полицаите незабавно да се уволнят и подведат под отговорност. Така ли се служи на хората които им плащат заплатите? Що за безчовечни служители са тези нищоправещи търтеи? Как е възможно органите които са призвани да ни пазят да зарежат на улицата пребит човек?
    Журналистите и всички ние да следим дали родната полиция наистина ни пази или само си получава заплатите и кога ще задържи извършителите. Без постоянен граждански контрол те никага няма да заработят!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бай Златан

    11 0 Отговор
    Тези не са хора.Те са животни.Двама въоръжени срещу пеещ човек....това ли е начина?Направете му забележка,но побой това е безчовечно!!!
  • 50 Гошо

    8 0 Отговор
    Заслужават да им пречупят гръбначетата та да си прекарат остатъка от жалки живот в корита!
  • 51 Срам

    15 0 Отговор
    Зарежи срам ме е, че живея в тоя квартал и са се навъдили и заселили такива неандерталци дето за едно нищо ще осакатят човека.
  • 52 Човекът

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Аз съм ви обиден, нарекохте боклуците -- хора, моля ви не го правете друг път.
  • 53 Аз, врачанката

    9 0 Отговор
    А,колко хора на запад пеят и свирят по улици и площади и не ги прибират,а напротив,наслаждават се на изкуството им. Тази простотия може да се случи,само в България.
  • 54 БПФ

    5 0 Отговор
    Агресията и низките инстинкти избуяват там, където държавата я няма, където законите са либерастки и защитават престъпниците, а не жертвите им. Очевидно с либерастия не става - затова трябва незабавно да се върнат строгите закони и адекватните наказания - смърт и тежък каторжен труд. Такива скотове, като пребилите и ослепили човечецът трябва да бъдат вкарвани в урановите и оловни мини, където да работят като роби, а доживеят ли свободата си - да излизат навън като сенки, а не като човекоподобни !!!
  • 55 незнайко

    0 4 Отговор
    Преди побоя този господин имал ли е такива изпълнения и друг път ? Това трябва да се каже а не да се премълчава ! Преди да загуби зрението си ТОЙ Е ВИДЯЛ ПОБОЙНИЦИТЕ !!! Така, че нещо в статията не се вързва !!!

    Коментиран от #56

  • 56 Не дали та халосвали в гръб

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "незнайко":

    И. По тиквата.......ША ВИДИШ САМО НА СВЕТИ ПЕТЪР КИМОНОТО......
  • 57 Кретенията без

    2 1 Отговор
    граници ни залива отново. Статистиката показва, че през последните месеци престъпленията са се увеличили драстично. Изключително нагло и гадно е да пребиеш човек за това, че е пял при положение, че в София денонощно ни тероризират с невероятно шумни мотори и трещящи коли, от които на всичкото отгоре гърми и чалга така щото сградите наоколо се тресят. Опасенията ми, че ще се върнем в 90те се оказаха основателни. А полицията ни е заета с политически "ангажименти".
  • 58 Б.П.

    4 0 Отговор
    Във Варна са най-големите комплексари...Виновните по-добре да се самоубият и да горят в ада!!!!
  • 59 НЯМА РЕД

    1 1 Отговор
    ПРИ НАСКОРО СЪЗДАДЕН ЗАКОН ЗА УЛИЧНИТЕ МУЗИКАНТИ , ТЕ ВИНАГИ СА ТОЧНО ТАМ КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА , А ПОНЯКОГА И ЕДНОВРЕМЕННО ПО ДВАМА И ТРИМА И С УСИЛВАТЕЛИ КАКТО ЧЕСТО Е В ПОДЛЕЗА ПРЕД УНИВЕРСИТЕТА .................. ПОЛИЦИЯТА НЕ СПАЗВА ТОЗИ ЗАКОН А Е ДО ТЯХ В СЛУЧАЯ И МУЗИКАНТИТЕ ПОЧТИ ВИНАГИ СА ПРОСЯЦИ И СА НЕКАДЪРНИ .......... НЕ ТАКА ГЛАСИ ЗАКОНА , СЪЩО НЕКАДЪРНО НАПРАВЕН - ИЛИ НАРОЧНО Е ТАКА НАПРАВЕН .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Прав сте!

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Сигурно няма значение образованието и професията, може би са споменати, само за да се разграничи пострадалият човек от някои малцинствени групи без образование и без професия.
  • 63 ДА ПОМНИМ

    4 0 Отговор
    ХЕЙ, ИЗРОДИ - обръщам се така към тези побойници, към тези нисши същества, защото не е възможно такива като тях да ги наричаме хора! Как може да ослепиш - кой им дава право на тези ИЗРОДИ да отнемат за винаги светлината на този нещастен човек - както пише поета: "Какъв ти ужас, той само си пеел човека...!". Разследването е завършило със заключение за " неизвестен извършител "! БРАВО НА ПОЛИЦИЯТА!". "БРАВО НА МЕДИЦИТЕ КОИТО ОСТАВИХА БЕЗПОМОЩНИЯ ЧОВЕК НА УЛИЦАТА!". "БРАВО НА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ!". "БРАВО НА ОСЛЕПИТЕЛИТЕ-ИЗРОДИ, БЪДЕЩИ УБИЙЦИ!". " БРАВО И НА НАС НЕВЪЗМУТИМО НАБЛЮДАВАЩО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!". "ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА ВСИЧКИ НАС!". Все пак да попитам - Ако това се беше случило на някой роднина от разследващите органи, дали разследването щеше да приключи с думите - " неизвестен извършител" - ТОЧКА?! Обръщам се с отвращение и пожелание към изродите ослепили Димитър - Ако се измъкнете ненаказани от богинята Темида, то има друг който не носи превръзка на очите, гледа ни право в очите и ни съди справедливо - БОГ, той понякога бави , но никога не забравя! Нека един ден вие да ходите слепи, или вашите деца, за да почувствате болката на Димитър - звучи зловещо, но не по-малко е зловещо вашето деяние - звучи зловещо, но СПРАВЕДЛИВО! Да помним всички ние, че има божие наказание и никои не може да се измъкне, да се скрие от него - НИКОГА!!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БЕГЕЙ БЕГЕЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "тулупов":

    ТОЛУПОВ, селинджър, моментолно напусни София и обратно в дивата джунгла от където си дошъл. Там е мястото на диваците като теб, а не при цивилизованото общество.