23 Август, 2021 17:07 3 611 18

Лихвари замесени в масовия бой в Портитовци

  • бой-
  • портитовци

Всичко започнало, когато дъщеря ѝ си играела с други деца и била нападната от майката на едно от тях - Краса. Тя се обърнала към Сара с думите „Ела да те разчепя и викни майка си да разчепя и нея“

Лихвари замесени в масовия бой в Портитовци - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Масовият бой в монтанското село Портитовци е станал заради тормоз от семейство лихвари над жена и дете, съобщи BulNews.
С медията ни се свърза потърпевшата майка на 11-годишната Сара - Любка Макавеева, която разказа подробности за екшъна от петък в селото.

Жената сподели, че всичко започнало предния ден, когато дъщеря ѝ си играела с други деца и била нападната от майката на едно от тях - Краса. Тя се обърнала към Сара с думите „Ела да те разчепя и викни майка си да разчепя и нея“. Изплашеното момиченце се прибрало плачейки в дома си заедно още четири деца, които казали на Любка, че Краса иска да бие Сара.

След това загрижената майка отишла до дома на агресивната жена, за да потърси обяснение за случилото се. Там обаче я посрещнали мъжът ѝ Венцислав и девер ѝ Валери, които по нейни думи са лихвари. Любка поискала от тях да извикат Краса, за да поговори с нея, но те започнали да я заплашват с цинични и обидни думи.
„Изчезвай, че няма да можеш да се събереш, ако те подпукам с шамари“, казал Венцислав.

Жената им обяснила, че иска да се види с Краса и че е отишла без съпруга си, който е в Германия, и не иска да се разправя с мъжете. Тогава се появила и майката на Венцислав - Величка, която директно ѝ налетяла на бой, като я хванала за косата. Зълвата на Любка дошла, за да ги разтърве, като застанала между тях. Двете жени успели да се приберат в дома си и тогава потърпевшата се обадила на братята си, които живеят в София. Тя им разказала за случилото се и те пристигнали на следващия ден, когато станал и боят.

Около 9.30 часа Персин и Милан дошли пред заведението, което стопанисва сестра им Любка. Оттам тръгнали към дома на нападателите на беззащитната жена, където ги посрещнали с думите „Курвата ли ви прати“ и тогава ядосаните братя налетели на бой. Срещу тях обаче били 7 мъже - Венцислав, Валери, Аврам, чичовците Валери и Борислав, братовчедите им Велизар и Горан, като с тях в боя участвала и Краса. Те нападнали двамата братя с тръби, арматури, лопати и мотики, а Персин и Милан били с голи ръце, уточни сестра им.

Мелето продължило около 20 минути, като при него пострадал единият брат на Любка, който бил със спукана кост на едната ръка.
Докато побеснелите мъже се биели, притеснената Любка подала два сигнала на тел. 112, за да пристигне по-бързо полиция. Униформените укротили побойниците и арестували един от братята на потърпевшата, а от другото семейство никой не е бил задържан.

Любка сподели пред наш репортер, че те имат връзки в полицията, които ги пазят от арест. Жената разказа, че този тормоз продължава от години и е подавала няколко жалби, като последната е била от пролетта тази година заради тормоз над дъщеря ѝ Сара в училището, като до момента няма никаква реакция от органите на реда.
Според Любка агресията към тях е провокирана от това, че не се налага семейството ѝ да търси финансова помощ от лихварите, а се справя с честния си труд. Жената се надява това мъчение да спре и тя и децата ѝ да могат да живеят спокойно в селото.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 2 Отговор
    роми
  • 2 Киро Жарта

    21 4 Отговор
    Ша напиша роман- ,,Ромските потайности,,🌚
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 даммм

    32 2 Отговор
    Какви афганистанци, какви пакистанци, какви мароканци. Е тези само ни стигат.

    Коментиран от #7

  • 6 Димо

    21 1 Отговор
    Коментирате но не внимвате в думите на жената, че лихварите имат човек в полицията и затова микой не е арестуван от тях.
  • 7 Мокаря

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "даммм":

    Бе то ако доидат горе посочени те от вас ние ще ви се сторим ангели

    Коментиран от #15

  • 8 Todor

    11 2 Отговор
    Плюеме по Руснаците ама те лесно си решават такива проблеми Макаров

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анти

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Todor":

    Макоров е най дървения пистолет пробвай с Марго или Марголин
  • 11 Така, така

    13 2 Отговор
    Циганска самобитност. Да се сезира Мешерето...
  • 12 ЕЕЕХ БАТЕ БАТЕ БОЙКО

    5 8 Отговор
    ВИЖДАШ ЛИ КАКВО СТАВА КОГАТО НЕ СИ СРЕД ХОРАТА,ВЪРНИ СЕ НА ЕСЕН, МОЛЯ👏
  • 13 Реалист 2

    16 0 Отговор
    Не се съмнявам в думите на изхранващата се с "честен кръчмарски труд" Любка, че лихварската фамилия развива бизнеса си под сянката на полицията.
    Ромски (а и българско) евроатлантическо ежедневие !
  • 14 Столичанин в повече

    5 4 Отговор
    Само не мога да разбера, защо ни занимавате с римляните?
  • 15 Ни думай ва!

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мокаря":

    От Азия нищо добро не може да дойде! Нито вие от Ганг прогонени нито афганците! Трябват ви още милион години еволюция за да станете хора!

    Коментиран от #17

  • 16 Гошо

    2 0 Отговор
    Сюжета е само за Костурица!
  • 17 Пра дядо ти

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ни думай ва!":

    Аспарух от къде беше дошъл,за един приятел питам
  • 18 БПФ

    4 0 Отговор
    Това се случва основно заради престъпното бездействие на властите. Всеки ушев, садия, прокурор, уличен в покровителство на хъхpeшката престъпност, трябва да бъде пращан директно в Белене !!!