25 Август, 2021 11:43 6 555 10

Съдят четирима за убийството на Станка Марангозова

  • станка марангозова

Единият от подсъдимите е бил служител на Национална служба за охрана по време на извършване на престъплението

Съдят четирима за убийството на Станка Марангозова - 1

Военно-окръжната прокуратура в София е внесла в съда обвинителен акт срещу четири лица за умишлено убийство на С.М., извършено на 10.10.2019 г. в София, съобщиха от прокуратурата.

Един от обвиняемите - Б.И., към момента на извършване на престъплението е бил служител на Национална служба за охрана (НСО). Той и още двама са привлечени към наказателна отговорност и за участие в организирана престъпна група за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространението им.

На съд като извършил на убийството е предаден П.К. В хода на разследването са събрани доказателства, че на 10 октомври 2019 г. той е проследил жертвата до блок в столичния кв. „Младост“. Спрял с мотоциклет до колата на жената, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета П.К. държал пистолет със заглушител. След като С.М. свалила стъклото, той произвел три изстрела. На жертвата били причинени три огнестрелни наранявания на главата, които довели до смъртта ѝ. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта.

Другите трима обвиняеми по досъдебното производство - Б.И., И.М. и В.Д., са предадени на съд като подбудители и помагачи в извършване на престъплението. В хода на досъдебното производство е установено, че В.Д. е осигурил финансови средства, които чрез И.М. са били предадени на служителя на НСО - Б.И. и на извършителя на убийството - П.К.

За престъплението са били набавени пистолет и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 г. е намерен с помощта на водолази във водоем край софийското село Чепинци.

46-годишната С.М. е била следена близо месец, включително с използване на технически средства - тракер за определяне на местонахождението ѝ. П.К. е опитал да прикрие следите от престъплението като изгорил дрехите си. След убийството престъпната дейност на обвиняемите е продължила.

Освен като подбудител и помагач в извършването на убийството, бившият служител на НСО е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици и на боеприпаси, както и за участие в организираната престъпна група за разпространение на наркотични вещества.

В хода на разследването са разпитани над 50 свидетели, извършен е следствен експеримент и множество експертизи - съдебно-медицински, компютърно-технически, физико-химични експертизи и др.

За предумишлено убийство, извършено с користна цел и със средства, опасни за живота на мнозина, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Военният съд в София да насрочи делото за разглеждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    6 9 Отговор
    Станка беше убав човек,демократична българка!👍

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Знаем

    8 9 Отговор
    Човекът В.Д. Е Веселин Денков ( весо брадата) който на скоро излезе под домашен арест. Човекът, за който записи направи Ивайла Бакалова. Приобщаването му към това дело е част от натиска, който му правят, иначе дори не познава тези хора.

    Коментиран от #7

  • 4 ГЕШТАПО

    45 2 Отговор
    ЧЕТА КРИМИ НОВИНИТЕ И СЕ ОКАЗВА, ЧЕ НЯМА УБИЙСТВО ПОКАЗНО БЕЗ УЧАСТИЕТО НА МИЛИЦИОНЕР, ПОЛИЦАЙ , УБО, НСО. ТЕ ВИНАГИ СА В ОСНОВАТА НА ГРУПИ ЗА ТЕРОР. ЩО ТАКА КАСКЕТ???? ЩО ТАКА РАЗБОЙКО???? СПРАВКА ОЩЕ ОТ УБИЙСТВОТО НА КАПИТАН ЧАНЕВ -ЧЕРВЕНА БАРЕТА УБИТ ПРИ ПРЕСТРЕЛКА С ПОЛИЦИЯТА!!!!! В ЗАЩИТАТА НА МАФИОТА В БЕЛИТЕ БРЕЗИ.

    Коментиран от #10

  • 5 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    нов член в закона : " КОГАТО УБИТИЯТ Е МРЪС НА -Г НУ СНА ГАД - УБИСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА Е ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ ,А САМО УМИШЛУННО " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Как да не ги познава

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Знаем":

    като с години води дела срещу убитата. То бива анонимни всезнайковци, ама…
    А да не говорим, че и явно е не особено умен.
  • 8 БАЙ МИЛЕ

    9 1 Отговор
    Каквото търсила....намерила....
    Измамила и завлякла с милиони,едри бизнесмени с обещания за апетитни имоти,апартаменти и....прочеее....
    И си е мислила,че ще мине метър....
    Да.....ама НЕ.....
    А какво да направят малките хорица,които биват мамени и обирани т най-нагло и безпардонно и нищо не се прави по въпроса.....
    И щом няма правосъдие човек се принуждава сам да вземе правосъдието в свои ръце.....

    Коментиран от #9

  • 9 БЕЗКАСЕТОВ

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ МИЛЕ":

    ПРАВ СИ!МНОГО СИ ПРАВ! НО ТОВА НЕ Е БЕДЕН ОГРАБЕВ ЧИЛЯЦЕЦ. ТОЙ НЕМОЖЕ ДА НАЕМЕ ЧОВЕК ОТ НСО ДА СВЪРШИ МРЪСНАТА РАБОТА. ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА РЕКЕТ И КРАЖБИ НА ИМОТИ ИЛИ КОКУРЕНТА БАНДИТ ДЕЙСТВАЩ В СЪЩАТА СФЕРА Е ПРЕМАХНАЛ. СТАВА ВЪПРОС ЗА МНОГО ПАРИ И МНОГО ГРАДЕНИ ИМОТЕ. КОЙ Е ГЛАВАТАРЯ?????, НЕ СЕ ЗНАЕ. ТОЗИ ОТ НСО ДАЛИ Е ОБСЛУЖВАЛ И БАЦЕ ТОЛУПА????
  • 10 някой

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕШТАПО":

    Когато стана това в Белите брези , ББ не си е и мислил че някога ще управлява ....