Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 16:20 3 017 2

Издирваният за убийството на Станка Марангозова хванат в метрото в Берлин

  • станка марангозова-
  • иво масларов

Укриването му е продължило повече от година

Издирваният за убийството на Станка Марангозова хванат в метрото в Берлин - 1

След установяване и задържане на територията на Германия, вчера на българските власти бе предаден Иво Масларов. Той е обвинен за извършено убийство на 10 октомври 2019 г. в съучастие с три лица. Това заяви Евгения Деянова, говорител на военно- окръжна прокуратура.

Тя припомни, че става въпрос за случая с жертвата Станка Марангозова.

В хода на досъдебното производство същият се беше укрил, което стана повод да бъде обявен за национално издирване, впоследствие за международно, беше ангажиран Интерпол. По-късно беше издадена и европейска заповед за арест. Издадена е и европейска заповед за разследване от наблюдаващия прокурор към Военно-окръжна прокуратура, каза още тя.

Беше приложен целия инструментариум с оглед установяването на неговото местонахождение, задържането му и предаването му на българските власти. Той беше транспортиран със самолетен полет. В момента е настанен в ареста на Национална следствена служба, добави Деянова.

По думите и днес е бил извършен разпит на Иво Масларов. И добави, че предстои внасяне на искане за постоянно задържане под стража.

Укриването му е продължило повече от година. Масларов е бил заловен в метрото в Берлин при извършена проверка, при което е задържан и предаден, уточни Деянова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Син

    18 2 Отговор
    на дъртия лисунгер Масларова ! Е , доведен от милиционера , но син ! Фамилия и чудо ! Отврат !
  • 2 Дядо

    13 2 Отговор
    му убиец , нелегален и мандраджия , после във върхушката на БКП , и внук му същия !