Last news in Fakti

18 Септември, 2021 11:13 5 070 29

Цветан Цветанов: Брендо имал подкрепата от държавните структури, свързани с борбата с организираната престъпност

  • брендо-
  • цветан цветанов-
  • евелин банев -брендо

Къртица в редиците на полицията обаче осуетява ареста

Цветан Цветанов: Брендо имал подкрепата от държавните структури, свързани с борбата с организираната престъпност - 1
Снимка: Архив

Брендо е сериозен играч, много предпазлив. На територията на страната, поне това, което сме имали като оперативни данни, е получавал подкрепа от държавните структури, свързани с борбата и противодействието на организираната престъпност. Това коментира пред "Нова телевизия" бившият вътрешен министър и председател на "Републиканци за България" Цветан Цветанов относно ареста на Евелин Банев -Брендо в Украйна и задържането му за 20 дни.

През 2008 година Брендо е трябвало да бъде задържан по аферата „Кокаинови крале“, разказва бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи. Къртица в редиците на полицията обаче осуетява ареста.

„През 2008 г. Джорджино – разследващият следовател, който беше по това дело, тогава в „Евроджъст” в Хага споделят и предоставят доклад на представителите на България от прокуратурата, от МВР и от ДАНС. Тогава, всъщност половин час по-късно, Брендо влиза в комуникация с Мелате – един от основните италиански играчи, и му разказва абсолютно всичко по разработката, която е предоставена на италианските власти на „Евроджъст” и за мащабна международна операция”, разказва още Цветанов.

„Кой е предупредил Брендо, и до днес не става ясно. Разследването на прокуратурата също завършва без резултат. А акцията по операцията „Кокаинови крале” е подновена през 2012 година, спомня си Цветанов.

„Задържането на Брендо беше непланирано в деня, в който се случи в Бургаската област, защото все още имаше доста действия, които трябваше да предприемем по членовете на групата. Но тогава получихме оперативна информация, че Брендо отива да купува играчи. Това досега не е казвано на широката публика. Т.е. отива да си купува служители в правоохранителната система. Тогава колегите успяха да го локализират в едно заведение, в което провеждаше среща. На излизане от Бургас беше задържан. Имахме изключително добра координация с прокуратурата, защото главният прокурор тогава - Борис Велчев, беше запознат с всички детайли”, споделя той.

Тогава разследващите намират и документа на „Евроджъст” в багажника на колата на Брендо. Същият документ, с който той е предупреден през 2008 година, че му се готви арест.

„Което означава, че действително той е бил абсолютно спокоен, че никой няма да пристъпи към неговото задържане”, добави Цветанов.

Относно отвличането на дъщеря му Лара през март 2013 г. една от версиите според Цветанов е инсценировка или заради неизпълнени задължения от страна на Брендо и това да е знак за нещо, което да се осъществи в последствие.

„Брендо не е човек, който се занимава с оранжерии и гледането на марихуана. Но по всяка вероятност контактът с лицата, които са били там, вероятно са били международна група в предишен период, и така е намерил място, където да се укрива”, каза Цветанов относно задържането на Евелин Банев на 6 септември в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карамфила

    71 4 Отговор
    Лично цвъки ухото е бил чадъра над брендо.

    Коментиран от #2, #27

  • 2 Соросоид

    55 0 Отговор

    До коментар #1 от "карамфила":

    Със сигурност е имал "картонче" на нещатен сътрудник, като всички негови "колеги" на територията ни. Иначе няма да са живи и да си работят спокойно.

    Коментиран от #17

  • 3 Шерлок Холмс

    55 1 Отговор
    А Цецо защо не разкаже какво е общото между него и заловения кораб с бг екипаж преди 8-9 г. в Испания който беше тъпкан с наркотици ?
  • 4 Верно ли

    52 1 Отговор
    Разбира се, а ти най-добре го знаеш това, Асансьоре!
  • 5 Нищо

    28 1 Отговор
    ново , нищо необичайно ! Чуди се другаря какво да каже !
  • 6 Gowo

    38 2 Отговор
    А добро утро.Ами на тебе , Цветанов , защо ти викаха ,,Ушатия".Ти , своята работа свърши ли.Че да нападаш другарите си.С които дружно бранехте властта и хунтата на Борисоф.Срещу кого хленчиш сега?
  • 7 ТаУмВзе

    26 1 Отговор
    Цецку ушето гербераст, да си трае, че поръчките те първа започват.
  • 8 гост

    29 0 Отговор
    Цецо, беги се скри некаде. Нищо не става от теб.
  • 9 Лъчо Мозъка

    27 0 Отговор
    Малко позабравения мой аркадаш Цецо Синтаксиса/Шесте апартамента/.

    Коментиран от #15

  • 10 JEFF

    34 0 Отговор
    Цветанов е много запознат с всичко около Брендо. Няма нужда да питаме защо . Кой беше политическия чадър , кой е къртицата в МВР ? Нещата се припокриват политически и къртически.
  • 11 сигурно

    25 0 Отговор
    Брендо е като Майка Тереза пред боко и цоко.
  • 12 ГаноКопеуе

    20 0 Отговор
    Отговорът на въпроса на Цвъки(Молитвената закуска)-"Кой", се крие в отговора на въпроса -"Кой даде пари на Цвъки да си купи шест апартамента"!
  • 13 пешо

    21 0 Отговор
    боклука пак се показа
  • 14 МВР

    24 0 Отговор
    Цветанов, а ти на коя държавна структура, свързана с борба с организираната престъпност беше министър? Или сега като си с брада, вече си голям дисидент и филантроп? То пък бива бива нахалство и гьонсуратлък, ама един от главно отговорните за това Брендо да си живурка с години безнаказано да се изказва по компетентност е супер наглост!
  • 15 Беден милионер шеф на полиция

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "Лъчо Мозъка":

    Цецо шесте апартамента е бедняк в сравнение с Рашков с 19 палата,😂😂😂

    Коментиран от #18, #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 карамфила

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Соросоид":

    Косьо Самоковеца,убит 2003,както и повечето глави на борчески групировки са агенти и доносници на ДС и това име давало права да са над закона.
  • 18 карамфила

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "Беден милионер шеф на полиция":

    Нещо да кажеш за твоя идол плешивия и дебел кастрат боико с шкафчета и гардероби пълни със злато и € и къщи в Барселона и остров в Гърция?На ковчега няма зашити джобове а и не му остана време на дебелака.
  • 19 Цецко няма кой да го накаже

    5 0 Отговор
    Мечтата ми е бокс спаринг с Цв.Цв. и такива като него
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    в ИТАЛИЯ да си излежи присъдата от 20 години
  • 21 Фъкoff

    5 1 Отговор
    Излиза, че всички коментиращи са хора на мафията.
  • 22 Цвъ Цвъ

    16 0 Отговор
    Ей Цецо ти откри топлата вода направо, никога не бихме се сетили, че Брендо има чадър в България!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ТвойтаМм

    12 0 Отговор
    ИзключителноПодлаДолнаБезочливаГнуснаИдушевноНечистоплътнаТвар,СъсипалаБизнесаИживотаНаСтотициПочтениБългари.
  • 25 Гай Турий

    6 0 Отговор
    Ми ти бе шумкар, ти му беше ятак и часър! Затова устата ти много знае.
    Ти си за раирания костюм заедно с брендито.
  • 26 ДаноИмаГоспод

    9 0 Отговор
    Преди 16г.този подъл и жалък човечец,в качеството на зам.кмет беше издал заповед да се разчистят останките на рухнала сграда на ул."Алабин",която уби две млади жени без да разрешение на прокуратурата и на следствието, замитайки следите на престъпниците, приближени на Драгалевския Ай дук,които умишлено са разрушавали сградата,която е архитектурна ценност.
    Ако бяха затрупани неговите деца - така ли щеше да постъпи и така ли щеше да се хили като дебил!?
  • 27 БСП на Бунището

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "карамфила":

    Тогава министър на вътрешните работи е Румен Петков - шадравана от БСП.2008 ма управлява БСП...Кой ли е чадъра???
  • 28 Георги Дочев

    1 0 Отговор
    Как да няма ,човека се занимавал с тонове Бело тоз има пари да ви зарине и да ви копат 3 дни че да ви отринат
  • 29 разума

    0 0 Отговор
    вервам ти